Početna Trends Ko je ko na Internetu?

Ko je ko na Internetu?

Kompanija Kaspersky Lab objavila je svoj najnoviji izveštaj o korporativnoj društvenoj odgovornosti – profilišući svoje tehnološke, obrazovne i dobrotvorne inicijative. Ovogodišnji izveštaj istražuje rad u oblasti unapređenja rodne ravnopravnosti u tehnološkoj industriji širom sveta i prikazuje način na koji kompanija Kaspersky Lab ohrabruje obrazovanje dece o digitalnoj bezbednosti.

Momacki auto – Infiniti HEADER

Sponzorstvo kompanije Kaspersky Lab na takmičenju “Girls in Tech’s AMPLIFY”, na kom preduzetnice imaju priliku da pokažu svoja poslovna dostignuća, samo je jedna od inicijativa koje kompanija podržava u svom cilju da pomogne većem broju žena da u potpunosti prate svoju strast prema digitalnim proizvodima i uslugama. Putem “PwC’s Tech She Can” inicijative, kompanija Kaspersky Lab je takođe posvećena povećanju broja žena koje rade u tehnološkoj indstriji.
Osim što inspiriše žene u IT industriji, kompanija Kaspersky Lab posvećena je pomaganju roditeljima da održavaju bezbednost svoje dece putem tehnologije. Ova rešenja uključuju mobilnu aplikaciju Kaspersky Safe Kids koja omogućava roditeljima da u svakom trenutku znaju lokaciju svoje dece. Aplikacija čak šalje obaveštenja ukoliko se dete nalazi na nepoznatoj lokaciji.

Na primer, u Južnoj Africi, majka Lida Erasmus oslanjala se na aplikaciju kako bi pronašla svoju ćerku tinejdžerku nakon što je napustila dom sa mladićem i više se nije vratila. Lidini strahovi su bili su ublaženi jer je uspela da pronađe svoju ćerku i ode na lokaciju na kojoj se ona nalazila kako bi je odvela kući.
Kompanija Kaspersky Lab takođe redovno organizuje Safe Kids sajmove sa ciljem podizanja svesti o bezbednosti dece na internetu. Deca uzrasta između 7 i 13 godina u Johanesburgu i Kejptaunu, kao i delovima Istočne Azije, naučena su kako da čuvaju svoju bezbednost u stvarnim i virtualnim životnim situacijama koje mogu dovesti do opasnosti.
Pored toga, zaposleni u kompaniji Kaspersky Lab podržavaju dobrotvorne akcije kroz volontiranje i organizuju događaje kako bi pomogli ljudima u nevolji i učinili svet boljim mestom. Zaposleni u Rusiji i Severnoj Americi bili su posebno aktivni u ovim inicijativama, počevši od isporuke neophodnih zaliha sirotištu u Udomlii, do prikupljanja sredstava za Američko udruženje za borbu protiv raka i fond za pronalaženje leka za Alchajmerovu bolest, kao i one pogođene uraganom Harvi.

Najbolji telefoni 2019

„Za 21 godinu postojanja naše kompanije prošli smo dug put – u mnogim aspektima. Društveno odgovorno poslovanje možda nije najočiglednije, ali je i dalje veoma važno za razvoj naše korporativne kulture. To je takođe naš doprinos pokušaju da svet izvan zidova naše kompanije učinimo bezbednijim i boljim mestom. Fokusiramo se na projekte koji su bliski našoj delatnosti, kao što je obezbeđivanje pristupa besplatnim bezbednosnim rešenjima ili podučavanje dece o bezbednosti na mreži, ali takođe imamo projekte koji obezbeđuju rodnu ravnopravnost i promovišu STEM obrazovanje “, rekao je Eugen Kasperski (Eugene Kaspersky), izvršni direktor kompanije Kaspersky Lab.
“Veoma sam srećan što možemo da podelimo rezultate rada obavljenog ne samo u našim sedištima, već i u kancelarijama širom sveta sa njihovim lokalnim programima volontiranja i drugim dobrotvornim poduhvatima”.

Za više informacija o inicijativama društveno odgovornog poslovanja kompanije Kaspersky Lab pročitajte kompletan izveštaj ovde: https://csr.kaspersky.com/en/

Leave a Reply