Početna Gadgets Kompanija Sony razvija novu super-brzu memorijsku karticu naredne generacije CFexpress Type B

Kompanija Sony razvija novu super-brzu memorijsku karticu naredne generacije CFexpress Type B

Kompanija Sony objavila je da razvija memorijsku karticu CFexpress Type B (CEB-G128), novu super-brzu memorijsku karticu naredne generacije, koja je idealna za profesionalnu i industrijsku upotrebu. Sa izuzetnom brzinom čitanja od 1700MB/s i vrhunskom pouzdanošću, ova memorijska kartica podržava buduću evoluciju digitalnih uređaja.

Poboljšanjem visokih performansi i dodatnih vrednosti memorijske kartice kompanije Sony, model CFexpress Type B je dizajniran na osnovu nove specifikacije koja koristi najnoviju PCIe Gen3 tehnologiju, po standardu CompactFlash asocijacije.

Memorijska kartica Sony CFexpress Type B ima kapacitet od 128 GB, a planirano je da se pojave i modeli sa većim kapacitetom – od 256 GB i 512 GB.

Neuporedivo brzo

Memorijska kartica Sony CFexpress Type B je oko tri puta brža od najbrže Sony CFast memorijske kartice (sa brzinom čitanja od 530MB/s). Ova kartica, sa brzinom upisivanja podataka do 1480MB/s, zadovoljava buduće zahteve industrije bezbednosti za sigurnim snimanjem podataka i zahteve profesionalaca za snimanjem fotografija ili video zapisa visoke rezolucije.

Sa velikom brzinom čitanja do 1700MB/s, čak i obimne datoteke podataka sa ove memorijske kartice mogu se brže preneti u računar, u poređenju sa postojećim memorijskim karticama. Na primer, kada se prave kopije ili rezervne kopije velikih datoteka sa više memorijskih kartica, vreme prenosa će se drastično smanjiti. To uveliko poboljšava radnu efikasnost.

Novi čitač kartice CFexpress, MRW-G1, optimizovan je za memorijsku karticu Sony CFexpress Type B i potpuno koristi prednost brzine čitanja koju ona poseduje. Ovaj čitač je takođe kompatibilan sa Sony XQD karticom G serije i M serije.

Leave a Reply