Početna Home Kosilica dostiže 160 km/h za 6,29 sekundi

Kosilica dostiže 160 km/h za 6,29 sekundi

Svaka kosilica bi trebalo da ima 190 konja.

Panasonic TV

Već smo videli kako Hondina kosilica Mean Mower V2 sa 190 konjskih snaga kosi travnjak na Goodwood stazi, a sada je vreme da vidimo kako ova „trkačka“ kosilica postavlja svetski rekord, pa makar on bio veoma usko definisan.

Honda je objavila da je njihova kosilica Mean Mower V2 oborila Ginisov rekord za „Najbrže ubrzanje od 0-160 km/h među kosilicama.“ Sa kaskaderskim vozačem Džesom Houkinsom (Jess Hawkins) za volanom, Mean Mower V2 se zaletela do 160 km/h za svega 6,29 sekundi, što je zaista fantastična brojka čak i za prave automobile.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Kako je onda ova mala kosilica završila sa boljim odnosom snage i težine nego što ima Bugatti Chiron?
To je sve zahvaljujući 1,0-litarskom 4-cilindarskom motoru iz Hondinog motocikla CBR1000RR Fireblade SP, koji razvija oko 190 konjskih snaga.

Da bi ispunula propise neophodne za Ginisovu knjigu rekorda, Mean Mower V2 je morala da liči na kosilicu, što i jeste slučaj zahvajujući delovima sa Honda HF 2622 Lawn Tractor kosilice.
Mean Mower V2 mora, jelte, i da kosi travu. I zaista kosi kako treba, zahvaljujući modifikovanom kućištu za nož.

Elektromotor vrti sečiva od ugljeničnih vlakana koja seku i malčiraju travu kao i kod svake druge kosilice.
Srećom, košenje nije bilo deo testa ubrzanja, u suprotnom bi stvari mogle prilično da se otmu kontroli.

Honda je takođe odradila i test vožnju da vidi koja je maksimalna brzina kosilice Mean Mower V2 i da uporedi novi model sa prethodnim.
Prva generacija Mean Mower kosilice je razvila maksimalnu brzinu od 187 km/h, a ovaj novi model je to potukao sa maksimalnom bzinom od 243 km/h.

Zamislite koliko bi vam malo vremena trebalo da pokosite vaš travnjak sa ovom kosilicom?

Leave a Reply