Početna AUTOMOBILI LAND ROVER ŽELI DA NAPRAVI AUTONOMNA TERENSKA VOZILA

LAND ROVER ŽELI DA NAPRAVI AUTONOMNA TERENSKA VOZILA

Momacki auto – Infiniti HEADER

Nema saobraćajnih znakova ili linija, ivičnjaka, razlike između staze i okoline. „Čak i pronalazak bezbedne putanje je težak zadatak“, izjavio je Clarke.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Kako bi rešili problem njegov tim od oko 20 ljudi sarađuje sa Univerzitetom u Birminghamu i Myrtle VI ogrankom za veštačku inteligenciju.

Istraživači se trenutno fokusiraju na radar. Za aktivnu kruz kontrolu u serijskim automobilima, oni koriste samo oko 10 posto podataka koje prime, fokusirajući se na pokretne objekte.

Clarke i njegove kolege žele da koriste radare veće rezolucije, koji se trenutno pojavljuju na tržištu, kako bi iskoristili prednosti preostalih 90 procenata njihovog vidnog polja, kako bi automobil bio u stanju detektuje više od ostalih korisnika puta.

Međutim, to znači da sistem moram biti u stanju da procesira gigabajte podataka svake sekunde.

„Cilj Cortex projekta je da razvijemo algoritme i tehnike pametnog procesiranja kako bi obradili što više dostupnih informacija, dok ujedno obuzdavamo problem vezan za velike podatke“, Clarke je izjavio.

To znači da istraživanje dubokog učenja je srž naprednih sistema za učenje, širom sveta.
Projekat bi trebao da traje 30 meseci, tako da su ambicije tima ograničene.

Clarke ne očekuje da će preći milione kilometara ili da će razviti potpuno autonomni sistem u tako ograničenom vremenskom periodu.

Međutim, za proizvođača automobila ovako iterativan korak ka autonomnoj vožnji – postepeno implementirajući sve sposobnije sisteme i modele, godinu za godinom – i upoznavanje sa naprednim tehnologijama kao što je duboko učenje, predstavlja važan korak napred.

Leave a Reply