Početna AUTOMOBILI LG sa Microsoftom gazi ka automobilskoj industriji

LG sa Microsoftom gazi ka automobilskoj industriji

Primena tehnologije Microsoft Azure u realizaciji strategije vozila kojima upravlja veštačka inteligencija kompanije LG

Uslovi partnerstva predviđaju da će LG ubrzati transformaciju svoje postojeće digitalne platforme za autoindustriju, koja se smatra ključnim pokretačem rasta kompanije, uz pomoć tehnologija Azure cloud i veštačke inteligencije (AI) kompanije Microsoft, kao i budućeg softvera za autonomnu vožnju kompanije LG.

LG će primeniti AI tehnologiju kompanije Microsoft na svojim naprednim sistemima asistencije vozaču (ADAS) i proizvodima kao što su kamera za praćenja statusa vozača (DSM) i višenamenska prednja kamera, i uključiti Virtual Assistant Solution Accelerator kompanije Microsoft u sisteme za informisanje i zabavu. Takođe, uz pomoć servisa Azure Data Box, podaci prikupljeni tokom vožnje mogu automatski da se učitaju da bi se formirala baza koja pomaže da softver za autonomnu vožnju postane još pametniji.

Najbolji telefoni 2019

Pored toga, LG planira da izgradi prostor za inovativni digitalni razvoj i testiranje primene najmodernijih tehnologija. Računarstvo visokih performansi (HPC) i grafička procesorska jedinica (GPU) koje podržava Microsoft Azure drastično će skratiti vreme potrebno AI softveru kompanije LG za autonomnu vožnju za učenje i evoluiranje. Sistemima za autonomnu vožnju obično je potreban najmanje ceo dan da savladaju šeme ulica i saobraćaja u gradovima, što će se, uz pomoć tehnologije Azure, svesti na samo nekoliko minuta.

Azure može da pomogne softveru za autonomnu vožnju da nauči različite obrasce ponašanja vozača u vožnji, kao i da prepozna i razlikuje pešake i druge predmete. Integracija AI softvera za autonomnu vožnju podržanog tehnologijom Azure u ADAS, u velikoj meri poboljšaće i performanse DSM i višenamenske prednje kamere.

Pored sposobnosti da obučava AI softver za autonomnu vožnju, Azure takođe ima glasovni Virtual Assistant Solution Accelerator sa AI servisima. Uz pomoć tehnologije Azure, sistem kompanije LG za informisanje i zabavu u vozilu omogućiće vozačima da lako i brzo provere uslove za vožnju na putevima, potraže restorane u blizini, odaberu i puste omiljene pesme i još puno toga.

Leave a Reply