Početna AUTOMOBILI Mercedes B sa više sportskog duha

Mercedes B sa više sportskog duha

Mercedes-Benz B-Klasse, designo mountaingrau magno, AMG Styling // Mercedes-Benz B-Class, designo mountain grey magno, AMG styling

On izgleda još dinamičnije u odnosu na prethodni model I agilnija je na putu dok u isto vreme nudi veći nivo komfora. Avangardna unutrašnjost ostavlja poseban utisak svojim prepoznatljivim dizajnom komandne table.

Jedna od glavnih odlika komandne table je masivni osnovni deo koji se spušta ka putnicima I prosečen je u oblasti vozača I suvozača. Intuitivni korisnički interfejs prilagodljivog MBUX multimedijalnog sistema postavljaju nove standard. Njegove karakteristike uključuju brilijantnu grafiku, “Hey Mercedes” glasovno komandovanje, “touch screen” u standard I funkcije kao što su MBUX Augmented Reality. Kada je u pitanje aktivna bezbednost, vrhunski pomoćni sistemi za vožnju čine B-Klasu liderom u segmentu zahvaljujući funkcijama prenetim sa S-Klase.

Ideja dizajnera je bila da učini da se B-Klasa vizuelno ističe u svetu minivan vozila. Ta ideja je prihvaćena I izvedena, pomoću dugog među-osovinskog rastojanja (2729 mm) sa kratkim prepustima, i linijom krova koja se lagano spušta kao i većim točkovima dimenzije 16 do 19 inča, kako bi se naglasila dinamičnost proporcija. Relativno spljošten, istureni prednji deo vozila sa tečnim prelazom sa poklopca motora na A-stub I na vetrobransko staklo, zajedno sa snažnim bokovima vozila, naglašava sveukupni sportski izgled.

Mercedes-Benz B-Klasse, designo mountaingrau magno, AMG Styling // Mercedes-Benz B-Class, designo mountain grey magno, AMG styling

Ovo važi i za glavna svetla niskog profila, čija je visoko kvalitetna unutrašnjost, sa visokim nivoom detalja i preciznosti dostupna već za osnovni modle sa H7 sijalicama i LED dnevnim svetlima. U slučaju poručivanja LED glavnih svetala ili većeg nivoa opreme. B-Klasa poseduje svoju sopstvenu prepoznatljivu formu dnevnih svetala u obliku dvostruke baklje. Opciona MULTIBEAM LED glavna svetla imaju posebno naglašen sportski izgled. Ovaj tip svetala omogućava brzo, elektronski kontrolisano prilagođavanje glavnih svetala trenutnim uslovima u saobraćaju. Ova opcija je sada preneta sa vozila luksuzne klase, i imala je svoje prvo pojavljivanje na novom modelu A-Klase. Zahvaljujući ovom sistemu B-Klasa ima prepoznatljiv i upadljiv izgled i dodatne bezbednosne funkcije.

Mercedes-Benz B-Klasse, denimblau // Mercedes-Benz B-Class, denim blue

U zadnjem delu, širina vozila je naglašena dvodelnim zadnjim svetlima, reflektorima koji su integrisani u zadnji branik i prepoznatljivom crnom oblašću branika u donjem delu koja poseduje izgled difuzora sa hrom lajsnom. Veliki krovni spojler, zajedno sa crnim usmerivačima vazduha visokog sjaja na bokovima zadnjeg vetrobrana, obezbeđuju poboljšane aerodinamičke karakteristike dok u isto vreme ostavljaju utisak sportskog vozila.

Unutrašnjost B-Klase je avangardna baš kao i mnogo puta hvaljena arhitektura unutrašnjosti nove A-Klase, a opet je prepoznatljiva: dok je kod srodnog modela komandna tabla podeljena u dva osnovna horizontalna tela, kod B-Klase je komandna tabla izvedena kao jedno telo, koje se lagano spušta ka putnicima na prednjim sedištima i prosečen je u oblasti vozača i suvozača. Prostor ispred vozača je iskorišćen za smeštaj slobodno-stojećeg ekrana, koji dolazi u tri verzije: sa dva ekrana dijagonale 7-inča (17.78 cm), sa jednim ekranom dijagonale 7- i drugim dijagonale 10.25-inča (26 cm) i, kao Widescreen verzija sa dva ekrana dimenzije 10.25-inča. Head-up prikaz je takođe opciono dostupan.

Mercedes-Benz B-Klasse, Leder alpakagrau/schwarz, AMG Styling // Mercedes-Benz B-Class, Leather alpaca/black, AMG styling

Pet okruglih otvora za ventilaciju imaju izgled visoko-tehnološke turbine sa fino stilizovanim usmerivačima vazduha, inspirisanim svetom avijacije.

Centralna konzola sa touch-komandama i sistem za unos komandi je izveden u vidu crnog panela slično kao kod E-Klase. Ambijentalno osvetljenje sa 64 boje i deset svetova boja, predstavlja jedinstven prodajni argument u ovoj klasi vozila, i omogućava individualna podešavanja koja mogu odgovarati raspoloženju korisnika.

ENERGIZING seat kinetics
Nova funkcija „ENERGIZING seat kinetics“ je posebno dobra za Vaša leđa. Ovaj sistem može pružiti podršku ortopedski korisnim promenama stava pri sedenju tako što će u redovnim intervalima praviti male promene ugla sedalnog dela sedišta i naslona sedišta.

Mercedes-Benz B-Klasse, Leder alpakagrau/schwarz, AMG Styling // Mercedes-Benz B-Class, Leather alpaca/black, AMG styling

Varijabilna zadnja sedišta i optimizovan oblik prtljažnika
Naslon zadnjeg sedišta dolazi standardno sa podelom od 40:20:40. Zavisno od verzije počev od sredine 2019-te biće moguće pomeriti zadnja sedišta za 14 centimetara i biće omogućeno postavljanje naslona zadnjih sedišta pod strmijim nagibom kako bi se obezbedilo više prostora za prtljag iza zadnjih sedišta pri čemu zapremina prtljažnika varira između 455 i 705 litara.

Mercedes-Benz B-Klasse, designo mountaingrau magno, AMG Styling // Mercedes-Benz B-Class, designo mountain grey magno, AMG styling

U slučaju oborenih zadnjih sedišta i utovaru prtljaga do „krova“ prtljažnik koji je potpuno ravan zahvaljujući podesivom podu prtljažnika može imati do 1540 litara zapremine iza prednjih sedišta.

MBUX – Mercedes-Benz User Experience:
Sve što važi za A takođe važi za B: nova B-Klasa je drugi model posle A-Klase koji poseduje MBUX (Mercedes-Benz User Experience) multimedijalni sistem, koji otpočinje novu eru sa Mercedes me Connectivity. Sposobnost ovog sistema da uči zahvaljujući Veštačkoj Inteligenciji čini ovaj sistem jedinstvenim. MBUX je podesiv i prilagodljiv prema korisniku. Samim tim ovaj sistem stvara emocionu vezu između vozila, vozača i putnika u vozilu.

Mercedes-Benz B-Klasse, Leder alpakagrau/schwarz, AMG Styling // Mercedes-Benz B-Class, Leather alpaca/black, AMG styling

Leave a Reply