Početna AUTOMOBILI Mercedes-Benz G500 4×42 – Mercedesova G-Klasa Safari sa 850 konja je prosto...

Mercedes-Benz G500 4×42 – Mercedesova G-Klasa Safari sa 850 konja je prosto lud auto

Panasonic TV

Švedski profesionalni skijaš slobodnim stilom i alpski skijaš, Džon Olson (Jon Olsson) je ponovo učestvovao u još jednom ludom projektu.

Ovaj put to nije bilo potpuno novo vozilo, već je u pitanju nova modifikacija za njegov maksimalno frizirani Mercedes-Benz G500 4×42 po imenu Lord Hans.

ATV & NAUTICA 2020

Ako vam ime zvuči poznato, to je zato što je to ista ona G-Klasa koju je Olson pretvorio u kabriolet u junu prošle godine kako bi mogao tog terenca da smesti u svoje garaže u Monaku i Marbelji.

Sada je njegov G500 4×42 dobio personalizovani krov od tkanine koji omogućava ovom skijašu da ga vozi i po kišnim danima.

Kao što možete videti na video snimku iznad, i spoljašnost je dobila novu belu boju po uzoru na Olsonovu ličnu marku odeće.

U svom prethodnom izdanju, Lord Hansov 4,0-litarski twin-turbo V8 motor je bio žestoko pojačan i isporučivao je 780 konjskih snaga (582 kilovata).

Dodatna poboljšanja, uključujući novi izduvni sistem (da, opet), podigli su tu cifru na 850 ks (634 kW).

Nažalost, Olson ne govori o jednoj od najboljih funkcija koju je ovaj automobil imao – aplikacija za iPhone koja reguliše unutrašnji ventil u izduvnim cevima i tako menja zvuk koji ovaj automobil proizvodi.

Jani, Olsonova žena, koja je modni i lifestyle bloger, takođe u ovom snimku uživa u sveže modifikovanoj G-Klasi.

Na kraju ovog petnaestominutnog snimka, njih dvoje odlaze na kratku vožnju po Monaku. A to je pogled kakav se retko viđa.

Leave a Reply