Početna Broj 199 Miele IFA 2017: Revolucionarni metod kuvanja

Miele IFA 2017: Revolucionarni metod kuvanja

Najveći napredak od indukcionog kuvanja! Po prvi put u istoriji, predstavljena je tehnologija putem koje elektromagnetni talasi reaguju na strukturu hrane. Na primer, meso se kuva ravnomernije i zadržava svoje sokove. Riba i povrće zadržavaju svoju strukturu dok testo mnogo bolje naraste. Ostali sveži sastojci se takođe mogu staviti zajedno sa mesom u rernu kako bi bili spremni u isto vreme – do 70% brže nego putem konvencionalnih metoda kuvanja.

Dialog rerna je revolucionarni uređaj koja može ispeći ribu koja je smrznuta unutar kocke leda – bez topljenja leda. Takođe je u stanju da savršeno pripremi ostale vrste obroka, kao što je jagnjeći but, špargla i krompir, u isto vreme. Rezultati su zapanjujući, a proces kuvanja je 70% brži u poređenju sa konvencionalnim tehnologijama. Iako ne izgleda drugačije od konvencionalnih rerni, Dialog rerna omogućava do sada neviđene rezultate u svetu kuvanja.

Srž ovog uređaja predstavlja nova tehnologija nazvana „M Chef“. Elektromagnetni talasi komuniciraju na pametan način sa strukturom hrane, s toga je rerna dobila naziv „Dialog“. Dok ovi talasi kuvaju hranu bez potamnjivaja, Dialog rerna uvek kombinuje M Chef tehnologiju sa radijantnim i konveksnim zračenjima toplote kao i kod obične rerne sa gornjim i donjim grejačima. Ukratko, meso je ravnomernije pečeno i sočnije, riba i povrće zadržavaju svoju strukturu, a testo bolje naraste. Hleb se može ispeći u potpunosti, bez korice.
Dialog rerna poseduje modularnu jedinicu koja generiše elektromagnetne talase specifičnog opsega i distribuira ih unutar rerne uz pomoć dve antene. Kako se molekuli hrane pomeraju na različite načine ili čak premeštaju tokom pečenja, stalno podešavanje frekvencije omogućava savršen proces pečenja. Iste antene takođe prikupljaju povratne informacije o količini energije koju je hrana apsorbovala.

Rerna funkcioniše na frekvenciji od 915 MHz. To je isti opseg koji se koristi u Evropi od strane kompanija za mobilnu telefoniju. Zbog toga su vrata Dialog rerne specifično konstruisana kako bi sprečila ometanje mobilnih uređaja.

Leave a Reply