Početna Gadgets Mikme Pocket – Snimite zvuk kao profesionalac

Mikme Pocket – Snimite zvuk kao profesionalac

Najzad, pametni lavalier mikrofon pravljenje video snimaka mobilnim telefonom

ATV & NAUTICA 2020

U zadnjih pet godina kompanija Mikme jurila je san o savršenom video zapisu napravljenom mobilnim telefonom. Prvi proizvod ove kompanije bio je odlični bežični mikrofon koji se automatski sinhronizovao sa video snimcima na iOS i Android uređajima. Sada ova kompanije pretvara tu kutiju u nešto što sa lakoćom možete sakriti od kamere.

Mikme Pocket je neka verzija bežičnog lavalier mikrofona, to je onaj mali mikrofon koji obično vidite zakačene na rever televizijskih voditelja i reportera koji beleže sve što oni kažu.

ATV & NAUTICA 2020

I ovaj uređaj će obavljati sinhronizaciju svog visokokvalitetnog zvuka sa vašim video snimcima sa mobilnog uređaja, ali sada možete da zakačite mikrofon za svoju majicu ili košulju, stavite rekorder u džep i snimate kao profesionalac.

MikMe Pocket vam omogućava da zabeležite visokokvalitetan dialog od 44.1kHz/24-bit bežično preko Bluetootha, dok su vam za to vreme ruke slobodne. Manje je komplikovan od postojećih bežičnih lavalier mikrofona, koji uglavnom zahtevaju da prikačite risiver za kameru. I naravno, Pocket je vrlo sposoban nezavisni diktafon, koji može da napravi audio zapise kvaliteta 96kHz/24-bit i ima internu memoriju od 16 GB. To znači da možete da ga koristite i za kvalitetne video proizvode takođe.

Mikme Pocket deluje kao prilično obična kutija sa dugmetom za snimanje po sredini sa prednje strane. Može se reći da predstavlja pomalo korak u nazad po pitanju dizajna u odnosu na prethodni uređaj, ali dizajn ima smisla s obzirom na to da ćete ga uglavnom držati skrivenog od pogleda. Kutija za snimanje se povezuje na lavalier mikrofon preko mini-XLR konekcije. To je port koji generalno nećete sresti na mejnstrim opremi, ali omogućiće vam da lako utaknete zamenski mikrofon ili čak da se povežete na produkcijski dek.

Profesionalni korisnici će verovatno znati da cene neke od naprednijih funkcija uređaja Mikme Pocket, uključujući i sposobnost da bežično upravljate vašim snimcima, kao i 3,5 mm stereo izlaz za prebacivanje zvuka na kamere i miksete.

U kompaniji Mikme takođe planiraju da izbace „pro“ verziju prateće aplikacije sa dodatnim funkcijama, poput pravljenja video snimaka sa dva mikrofona na ovom uređaju, strimovanja uživo, personalizacije video snimaka i brendiranja.

Leave a Reply