Početna Privatni korisnici Mini Apple proizvodi

Mini Apple proizvodi

ATV & NAUTICA 2020

Gigant iz Kupertina je  zvanično predstavio svoj novi manji iPhone koji je napravljen po uzoru na model 5S, kao i manji iPad Pro sa 9.7 inča, novi iOS 9.3 i na kraju nove dodatke za Apple Watch.

Najveća i najvažnija vest na ovom događaju je zasigurno bio novi iPhone SE (Special Edition), s ekranom od 4 inča po uzorom na braću 5 i 5s. U pitanju je manja i jeftinija opcija naspram Apple iPhone 6s i 6s Plus modela. Telefon ima ekran veličine 4 inča rezolucije 1.136 x 640 piksela. Gustina piksela po inču iznosi 326 ppi. Nažalost, 3D Touch tehnologija na ovom telefonu nije prisutna. Ipak, dolazi sa Retina blicem – ekran će svaki put zasvetleti kada uslikate selfie.

Apple iPhone SE je praktično miks iPhone 5 i iPhone 6s generacija telefona, a implementira veličinu i dizajn prve i najnovije specifikacije i mogućnosti druge verzije uređaja. Apple s punim pravom iPhone SE naziva najmoćnijim 4inčnim smartfonom ikada. U srcu iPhone SE telefona nalazi se 64-bitni Apple A9 procesor, sa ugrađenim M9 koprocesorom (koji ima i iPhone 6s) kao i PowerVR GT7600 grafička karta. Ovo znači da iPhone SE može da pokreće igre isto kao i kompanijin aktuelni flagship model, a tu je i Siri funkcionalnost za upravljanje manjih funkcija telefona pomoću glasa kada je telefon ugašen.

ATV & NAUTICA 2020

Kamera je takođe ista kao i kod 6s modela, a u pitanju je 12 Mpx iSight kamera sa dual-tone blicem i mogućnošću za Live Photos i 4K video.
U poređenju sa iPhone 6s modelom, iPhone SE ima podršku za veću LTE kategoriju, tj. preuzimanje podataka ide do brzine od 150 Mbps, brži WiFi (802.11ac), bolju bateriju, nove mikrofone i dodatak za Apple Pay podršku.

„Mnogo, mnogo naših kupaca je ovo tražilo. I mislim da će biti oduševljeni“, rekao je na predstavljanju novog pametnog telefona izvršni direktor Applea Tim Cook.
Novi iPhone SE dolazi sa početnom cenom od 399 dolara, za model od 16 GB, odnosno 499 dolara za 64 GB model (na tržištu Evrope cene će biti 489 i 589 evra). Telefon će biti dostupan u zlatnoj i roze zlatnoj verziji, uz tradicionalnije svetle i tamne opcije. Prednaručivanje telefona kreće od 24. marta, a na tržište stiže od 31. marta. Apple iPhone SE će biti dostupan u preko 100 zemalja do kraja maja. U Srbiji očekujemo dostupnost kod mobilnih operatora, uz nešto više cene od onih za američko tržište.

Leave a Reply