Početna Broj 208 Mobilni uređaji će biti pokretači eksplozivnog rasta video i muzičkih sadržaja

Mobilni uređaji će biti pokretači eksplozivnog rasta video i muzičkih sadržaja

Panasonic TV

Rukovodioci iz kompanija Vimeo i Universal Music Group su prepoznali mobilne uređaje kao osnovu za buduće inovacije u strimovanju video i muzičkih sadržaja, omogućavajući eksplozivan rast za obe te industrije.

Tokom uvodnog govora u ponedeljak, generalni direktor kompanije Universal Music Group, Lusijan Grejndž (Lucian Grainge, na slici desno) rekao je „uloga mobilne industrije u strimovanju je bila od krucijalnog značaja“, navodeći ugovore sa sa brojnim operaterima koji prodaju muzičke usluge u paketu sa svojim uslugama.
„Oni, kao mobilna industrija, su potpuno promenili i definisali kako će se medijski sadržaj konzumirati i kako će se u njemu uživati“, dodao je.

ATV & NAUTICA 2020

Iako je strimovanje muzike vrlo brzo uzelo maha u Sjedinjenim Državama, Grejndž kaže da ima još dosta prostora za rast na drugim razvijenim i rastućim tržištima: „ako pogledate neka od ovih tržišta, to su i dalje prevashodno fizička tržišta… U Ujedinjenom Kraljevstvu i Nemačkoj, 65 posto njihovog poslovanja otpada na fizičke proizvode, a u Sjedinjenim Državama 90 posto proizvoda je digitalno. Tako da sam veoma optimističan po pitanju rasta koji imamo u dosta zrelih tržišta.“

Mobilna industrija gura njegovu kompaniju da istraži nova muzička iskustva, uključujući i kratke video sadržaje, virtuelnu realnost i proširenu realnost, gejming i servise za slanje poruka.

Andžali Sud (Anjali Sud), generalna direktorka plarforme Vimeo, je takođe označila mobilnu industriju kao pokretač rasta video sadržaja.

„Ove godine preko 80 posto ukupnog saobraćaja na mobilnim uređajima će činiti video sadržaji, tako da je ovo zaista medij koji svi treba da izučavaju,“ rekla je, dodavši da tržište za alate kao što je Vimeo, koji pomaže kreatorima da proizvode video sadržaj, predstavlja priliku vrednu 20 milijardi dolara.

Sud je rekla da analitika i veštačka inteligencija postaju sve važniji alati za kreatore koji žele da maksimiziraju svoj uticaj na svim platformama, i dodala je da njena kompanija radi na tome da pretvori sve podatke koje prikuplja u informacije od značaja.

„Takve informacije su uvek korisne. Ali jedna od najtežih stvari za veliki broj ljudi je kako izvući nešto korisno iz tih informacija.“

Leave a Reply