Početna Privatni korisnici MWC 2016: Novo iskustvo u vožnji sa Samsung Connect Auto

MWC 2016: Novo iskustvo u vožnji sa Samsung Connect Auto

Momacki auto – Infiniti HEADER

Samsung pomaže vozačima da krenu na jedno sasvim novo putovanje, svojim pionirskim rešenjem za povezivanje automobila preko interneta, “Samsung Connect Auto”. Donoseći dobrobiti i za potrošače i za preduzeća, Samsung obezbeđuje ekosistem usluga i proizvoda koji će omogućiti bezbednije i zabavnije iskustvo u vožnji. Potrošači dobijaju dodatni komfor saznanjem da je njihovo vozilo bezbedno, dok preduzeća dobijaju na produktivnosti kroz instrumente i servise za upravljanje voznim parkom.

“Samsung Connect Auto” se priključuje direktno u OBD II port ispod volana. On koristi upozorenja u realnom vremenu kako bi korisnicima pomogao da poboljšaju svoje navike u vožnji, uključujući veću ekonomičnost u potrošnji goriva, dok istovremeno omogućava putnicima da budu stalno povezani na internet preko Wi-Fi veze dok su u pokretu. Za sigurnost ovog rešenja odgovoran je Samsung KNOX , vodeća Samsung platforma za bezbednost mobilnih uređaja.

Najbolji telefoni 2019

“Mi slušamo naše klijente i pomeramo granice kako bismo stvorili ekosistem za povezivanje automobila, koji nesmetano integriše naše proizvode i usluge naših partnera donoseći bolje iskustvo pri vožnji”, izjavio je dr Inđong Ri, izvršni potpredsednih i direktor odeljenja za istraživanje i razvoj, softver i usluge u Diviziji za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung. “Kroz saradnju sa vrednim partnerima i stručnjacima iz mnogih grana industrije, mi sprovodimo našu viziju i donosimo tehnologiju IoT u svakodnevne živote ljudi.”

“Ovo su uzbudljiva vremena za inovaciju u oblasti povezivanja automobila preko interneta i mi smo srećni što ćemo klijentima ponuditi ovu moćnu novu opciju”, izjavio je Kris Penrouz, viši potpredsednik Interneta stvari, divizije AT&T za poslovna rešenja.

Osnovu “Samsung Connect Auto” platforme čine KNOX zaštita kao i Tizen OS. Samsung KNOX donosi bezbednost, od hardvera preko softvera, uključujući aplikacije. Prioritet koji se daje bezbednosti upravo je ono što razlikuje “Samsung Connect Auto” od ponuda konkurenata. Stručnjaci koji se bave razvojem softvera mogu da iskoriste Tizen i Samsungov SDK (softvare development kit) kako bi dalje razvili dodatne servise. Samsung takođe promoviše bezbedne navike u vožnji, korišćenjem “geo-fencing” sistema za upozorenja na osnovu geografske lokacije, kao i algoritama za ocenu vozača. U slučaju nesreće, šalje se hitno obaveštenje na kontakt adrese koje je zadao vozač, a obezbeđuju se i servisi za slučaj nesreće. Aplikacija “Find My Car” (pronađi moj auto) pomaže u lociranju automobila u stvarnom vremenu preko LTE i GPS mreža.

Leave a Reply