Početna Lifestyle Na odmoru sa tehnologijama koje brinu o vašem zdravlju

Na odmoru sa tehnologijama koje brinu o vašem zdravlju

Designed by jcomp / Freepik

Užareno sunce, ledeno osveženje, lagana dremka na ležaljci pored bazena.

Vreme za letnji odmor je konačno stiglo, i vi više ne možete ni da razmišljate o bilo čemu drugom osim o margaritama koje ćete da ispijate u bazenu.

Mi smo prikupili najbolje digitalne tehnologije za vas, tako da ne morate da brinete o vanrednim situacijama ili o vašem zdravlju dok ste na odmoru.
Uživajte i lep provod vam želimo!

Zaštitite vašu kožu uz pomoć nalepnice!

Iako ćemo morati malo da pričekamo dok nanočestice ne postanu sastavni deo krema za sunčanje koje upijaju sunčeve UV zrake ili proizvoda protiv starenja, aplikacije koje brinu o vašem zdravlju kao i tehonlogije koje možete da nosite na sebi već su tu da pomognu vašoj koži i spreče vas da pocrvenite kao rak.

L’Oréal je 2016. godine predstavio nalepnicu za kožu koja meri izloženost kože štetnom zračenju i obaveštava korisnika pre nego što ovaj zadobije opekotine. Aplikacija menja boju i tako upozorava od raka kože. Njihovo najnovije „oružje“ u borbi protiv neželjenog UV zračenja je nalepnica za nokte.

Francuski kozmetički gigant je udružio snage sa dizajnerom po imenu Iv Behar (Yves Béhar) u nameri da napravi mali senzor pod nazivom UV Sense, koji pomaže ljudima da prate koliko vremena provode na suncu.

Možda ćete lakše naterati decu da završe sa igranjem na plaži ako skenirate vašu nalepnicu, prikupite podatke o UV zračenju i kažete im da nauka pokazuje da bi trebalo da se sklone sa sunca i malo uđu unutra.

Međutim, ako vam se ne sviđa ideja da bilo šta lepite na vaš nokat, probajte senzor Shade ili Violet Plus uređaj koji nosite na odeći. Oni manje-više imaju iste funkcije, ali njih zakačite za svoju odeću – to jest za vaš kupaći.

Uživajte u letnjem odmoru bez opekotina!

Leave a Reply