Početna AUTOMOBILI NAJBOLJE PRODAVAN – Aston Martin Vantage

NAJBOLJE PRODAVAN – Aston Martin Vantage

ATV & NAUTICA 2020

Aston Martin je u zadnje vreme radio punom parom. Počev od DB11 Grand Tourer (sa početnom cenom od $200.000) do Vulcan hiper automobila za trkačku stazu (sa mnogo većom cenom), ovaj Engleski proizvođač luksuznih automobila impresionira kritičare i mušterije. Sada u svojoj „osnovnoj“ ponudi, V8 Vantage, privlači više pažnje. Novi V8 Vantage je možda najbolje prodavan model. Dizajnom podseća na DB11 – počev od naglašenih zadnjih blatobrana koji su istovremeno prelepi i agresivni, u zavisnosti od ugla iz kog gledate – i pretvara ga u sportski dvosed.

AM 6
Atlanta
September 2017
Photo: Drew Gibson

Ispod haube, kao što naziv sugeriše, nalazi se 4-litarski, V8 motor sa dva turbo punjača, proizveden od strane Mercedes-AMG, koji proizvodi 503 KS i neverovatnih 684Nm obrtnog momenta. Motor prenosi snagu uz pomoć 8-stepene, automatske transmisije, isto kao i kod DB11 modela, koja je neverovatno brza, iako kaska za sistemima sa dva kvačila. Više znakova partnerstva za Mercedes-AMG se može naći unutar kabine, sa „infotejment“ sistemom i prekidačima koji će biti poznati bilo kom vlasniku Mercedes vozila. Prošivena koža unutar kabine je definitivno delo stručnjaka iz Aston Martin-a.

ATV & NAUTICA 2020

Aston Martin tvrdi da postiže maksimalnu brzinu od 313 km/h i ubrzanje od 0-100 km/h za 3,6 sekunde, što ga stavlja u istu teritoriju kao i Porsche 911 GTS i Mercedes-AMG GT. Početna cena od $150.000 je takođe u rangu tih modela.

AM 6
Atlanta
September 2017
Photo: Drew Gibson
AM 6
Atlanta
September 2017
Photo: Drew Gibson

Leave a Reply