Početna Trends Najbolji onlajn bekap servisi u 2019. godini

Najbolji onlajn bekap servisi u 2019. godini

Bilo da se desi usled slučajnog brisanja, kvara na hard disku ili ransomware napada, gubitak podataka se dešava češće nego što mislite. U vašem je interesu da zaštitite svoj kompjuter koristeći neki od najboljih servisa za onlajn bekapovanje podataka, a ovaj vodič će vam pomoći da ga odaberete.

Zaštitite svoje podatke uz pomoć onlajn softvera za bekap podataka

Možete ili da počupate svu kosu sa glave kad se vašim podacima desi ono najgore, ili možete da se pripremite za to na vreme. A katastrofa će se desiti pre ili kasnije. Korišćenje onlajn bekap servisa je jedan od najboljih načina da se zaštitite od gubitka dragocenih podataka, bilo da se to desilo usled kvara na hard disku ili usled nenamernog brisanja.

Onlajn servisi za bekap podataka skeniraju vaš hard disk i biraju fajlove koje vredi sačuvati, enkriptuje ih zbog bezbednosti, i pošalje ih na cloud. Ne postoji zapravo neki „oblak“, to je samo neki snažan, bezbedan kompjuterski server velikog kapaciteta, koji se nalazi na nekoj udaljenoj lokaciji i koji je povezan na veoma brzi internet.

Kada sačuvate svoje fajlove na tim onlajn serverima, možete da pristupite svojim podacima sa bilo kog mesta na svetu, ako vam neki fajl nestane ili vam hard disk iznenada „crkne“. Većina servisa vam takođe i omogućava da pregledate i preuzmete svoje fajlove preko web pregledača ili preko mobilnog uređaja.

Iako postoje neka preklapanja, ne treba pomešati onlajn servise za bekap podataka sa cloud servisima i servisima za sinhronizaciju fajlova kao što su Box, Dropbox, Google Drive i OneDrive. Ti servisi skladište fajlove na cloudu, ali nisu dizajnirani da automatski zaštite sve važne dokumente i medija fajlove, a kamoli sistemske fajlove.

Njihova strategija je uglavnom da sinhronizuju samo jedan folder sa svim njegovim podfolderima sa cloudom. Mnogi bekap servisi danas nude slične sposobnosti sinhronizacije, ali retko koji servis za sinhronizaciju nudi sveobuhvatnu bekap funkcionalnost.

Leave a Reply