Početna Vesti Najbrži AF fotoaparat na svetu u venom kompaktnom kućištu

Najbrži AF fotoaparat na svetu u venom kompaktnom kućištu

Panasonic TV

Inovativni novi RX100 VI fotoaparat je prvi od svih RX100 modela koji poseduje objektiv sa zumom visokog uvećanja – impresivni ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-200mm F2.8 – F4.5, koji pritom ne mora da žrtvuje prenosivost džepnog formata, brze reakcije i visok kvalitet fotografije koji je postao zaštitni znak Sony RX100 serije. Veliki zum, upečatljiv kvalitet fotografije i prilagodljivost prilikom fotografisanja i snimanja videa čini ga idealnim izborom za prikazivanje svakodnevnog života, panorama gradova, sportskih događaja, divljine i svega između.

ATV & NAUTICA 2020

Novi model je opremljen Exmor RS™ CMOS senzorom za fotografije veličine 20,1 MP tipa 1,0 sa DRAM čipom i nadograđenim BIONZ X™ sistemom za obradu fotografija sa prednjim LSI-jem koji uvećava brzinu obrade i čini kvalitet fotografije optimalnim u svakom okruženju. Dodatno, RX100 VI poseduje neverovatno efikasan Fast Hybrid AF sistem sa 315 AF tačaka za detekciju faze na senzoru koji može da dostigne fokus za 0.03 sekunde, što je najkraće vreme na svetu za fotoaparate sa 1.0 tipom senzora. Takođe, može da snima i do 24 kadra po sekundi sa punom rezolucijom i uzastopnim AF/AE praćenjem, a proizvodi i prelepe 4K snimke sa punim očitavanjem rezolucije i bez spajanja piksela.

Objektiv modela RX100 VI zadržava veliki otvor blende kroz celokupni raspon zuma, osiguravajući da portreti budu kreirani sa prelepim bokeh efektom, a objekti koji se brzo kreću mogu biti snimljeni sa oštrim fokusom bez zamagljenja i još mnogo toga. Dodatno, objektiv ima ugrađenu Optical SteadyShotTM stabilizaciju slike koja je ekvivalentna većoj brzini otvora blende od 4.0-stop, što pomaže sprečavanju zamućenja pri manjoj brzini otvora blende dok se snima u uslovima niskog osvetljenja ili prilikom telefoto raspona zuma.

Sadrži Fast Hybrid AF sistem koji dozvoljava fotoaparatu da postigne fokus za 0,03 sekunde. Ovaj inovativni AF system kombinuje prednosti fazne detekcije 315-tačaka u ravni fokusa AF tačaka koje pokrivaju otprilike 65% senzora kao i detekcije kontrasta AF. Ova visoka brzina sistema fokusiranja upotpunjuje prilagodljivost objektiva 24-200mm ranga objektiva, osiguravajući da svi objekti budu snimljeni sa preciznim detaljima i jasnoćom.

Dodatno, prvi put u RX100 seriji fotoaparata, model RX100 VI obuhvata naprednu High-density Tracking AF tehnologiju kompanije Sony, koja koncentriše AF tačke oko objekta kako bi se poboljšalo praćenje i preciznost fokusa. Popularna Eye AF tehnologija je takođe dostupna sa približnim 2x performansom praćenja trenutnog modela serije RX100. Osim toga, fotoaparat poseduje LCD fokusiranje na dodir i kontrolu tačke fokusa putem touchpad-a za korisnike koji bi želeli da prevlače prstima kako bi postigli idealne tačke fokusa po sopstvenom izboru.

Leave a Reply