Početna FOTO / VIDEO Najmanji Travel High Zoom fotoaparati na svetu

Najmanji Travel High Zoom fotoaparati na svetu

Kompanija Sony proširila je svoju Cyber-shot liniju Travel High Zoom fotoaparata modelima DSC-HX99 i DSC-HX95.

Dizajnirani za korisnike koji žele nenametljive fotoaparate, koje mogu poneti sa sobom bilo kad, novi modeli smešteni su u najmanje kućište na svetu i nude istinski svestran raspon zuma od 24 mm na širem kraju do 720 mm super-telefoto. Osim zadivljujućeg 4K video snimka, u srcu oba modela nalazi se moćan BIONZ X procesor fotografije kombinovan sa LSI procesorom na prednjoj strani, koji pruža visoku brzinu uzastopnog fotografisanja od 10 kadrova po sekundi sa ograničenjem bafera od 155 fotografija. Dodatno, ovi modeli poseduju veoma brz autofokus od 0,09 sekundi. Neke od novih funkcionalnosti su Eye AF, RAW format fotografisanja, funkcija touch focus/touch shutter, kao i prikupljanje podataka o lokaciji preko bluetooth tehnologije.

Veliki raspon zuma koji nude modeli HX99 i HX95 čini ih izuzetno pogodnim za raznovrsne zahteve fotografisanja na putovanjima i tokom beleženja svakodnevnog života. Stabilizacija fotografije se kontroliše preko Optical SteadyShot tehnologije koja uspešno sprečava zamućenje nastalo kao posledica pomeranja aparata prilikom ručnog ili telefoto snimanja.

Moć obrade slike/fotografija
Video mogu da zabeleže u 4K rezoluciji, sa punim očitavanjem piksela i bez njihovog spajanja. Ovo znači da se sitni detalji lepo prikazuju, a pojava talasa i nazubljenih ivica je značajno smanjena. Novi modeli mogu da fotografišu subjekte koji se brzo kreću uz pomoć opcije HD fotografisanja sa visokom stopom od 100 kadrova po sekundi i tako kreiraju impresivne usporene snimke tokom montaže.

Kako se savršena fotografija često dogodi neočekivano, fotografi moraju da budu sigurni da će njihov fotoaparat reagovati brzo. HX99 i HX95, sa Fast Intelligent brzinom autofokusa od 0,09 sekundi, unapređenim BIONZ X procesorom i LSI procesorom na prednjem delu objektiva reaguju munjevito na vaše zahteve.

LCD ekran koji se može pomerati za 180 stepeni, omogućava lako kadriranje selfija i grupnih fotografija dok unapređena drška za snimanje nudi čvrsto držanje i veću stabilnost tokom fotografisanja. Uz pomoć Bluetooth tehnologije podaci o lokaciji mogu biti sakupljeni i zabeleženi sa mobilnog uređaja (Location Information Link), a proxy snimci male veličine omogućavaju brz prenos na mobilne telefone ili deljenje na internet.

Novi Sony Cyber-shot HX99 i HX95 modeli biće dostupni od polovine septembra 2018. godine.

Leave a Reply