Početna AUTOMOBILI Najprodavaniji auto je dobio naslednika

Najprodavaniji auto je dobio naslednika

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Corolla ima nasleđe duže od 50 godina. Od prve generacije modela do ove najnovije, uvek je ostajala dosledna svom originalnom konceptu: putničko vozilo koje nudi visok nivo kvaliteta, dugotrajnosti i pouzdanosti, kao i ugodno iskustvo u vožnji u kojoj uživaju vozači širom sveta. To sve zajedno, odnosno ‘Corolla – duh’, kako mi to nazivamo, je polazna tačka.

Jedna od najvećih prednosti nove platforme je da daje dizajnerima veću slobodu za kreiranje dinamične spoljašnjosti. Sve tri Corolla karoserije sada imaju jasne vizualne razlike i sopstveni dizajn, niže vešanje, kao i privlačnije proporcije. Dodatno je obezbeđena bolja sveukupna vidljivost za vozača, putem ugradnje tanjih A stubova i niže instrument table i haube.

Najbolji telefoni 2019

GA-C platforma garantuje prijatnije iskustvo za volanom zahvaljujući nižem težištu koje je dodatno spušteno za 10 mm, multi-link sistem zadnjeg oslanjanja je postao standard na svim modelima game, dok je ram karoserije 60% čvršći nego ranije, što je postignuto upotrebom najčvršćeg čelika i posebnih ojačanja na ključnim mestima. Sve navedeno doprinosi boljem upravljanju i stabilnosti bez kompromisa prema udobnosti i komforu, kao i smanjenju vibacija.

Aluminijum, izuzetno elastičan i čvrst čelik, kao i presovani paneli korišćeni su u velikoj meri, dok su paneli na vratima i krovu stanjeni. To je svakako dovelo do značajnih ušteda na masi čitave karoserije, što za posledicu ima značajna poboljšanja na polju uštede goriva. Geometrija prednjeg oslanjanja je prerađena, dodati su potpuno novi amortizeri, a karakteristike opruga su optimizovane za linearni odziv upravljača tokom skretanja na srednjim i visokim brzinama.

Amortizeri i stabilizatori su projektovani tako da optimizuju upravljanje. Osa rotacije ležajeva amortizera je premeštena sa amortizera na osovinu, smanjujući time razlike u sili upravljanja između leve i desne strane, ali i dodatno poboljšavajući osećaj upravljanja. I prednje i zadnje oslanjanje promovišu 40% umanjeno trenje za prijatniju i udobniju vožnju.

Adaptive Variable Suspension sistem kontrole amortizera na sva četiri točka povećava kako udobnost, a preko unapređenog sistema upravljanja i ravnomernije vožnje, tako i performanse tokom vožnje. Sila amortizacije automatski i kontinuirano je kontrolisana od strane naprednog sistema, koji reaguje četiri puta brže od konvencionalnog step motora.

Nesebično korišćenje upijajućih i izolacionih materijala prilikom konstrukcije agregata, u kombinaciji sa troslojnom komandnom tablom značajno doprinose smanjenju prodora buke motora i transmisije u samu kabinu. Razvijen je integralni prigušivač na podnom panelu, povećana je upotreba zaptivaka na spojevima karoserije, a u velikoj meri je korišćena pena na više mesta kako bi se smanjio prodor spoljne buke u kabinu. Karavan je u potpunosti razvijen u Evropi i samo ovde se i prodaje, dok je Hatchback specijalno razvijen tako da odgovara najstrožim zahtevima najvećeg segmenta u Evropi.

Što se tiče agregata, mi smo jedini proizvođač automobila u Evropi koji nudi 2 elektro-benzinska agregata, što je trenutno u fokusu interesovanja na evropskom tržištu. Zbog GA-C platforme je baza prednjeg vetrobranskog stakla spuštena za 40 mm, ukupna visina komandne table je smanjena kako bi obezbedila elegantniju i lakšu formu nego ranije, dok je u isto vreme poboljšana preglednost. Sedišta su za 25 mm niže nego ranije kako bi se obezbedila komocija za visoke putnike.

Povećano interesovanje javnosti za pitanja zaštite životne sredine je dovelo do strožih regulativa koje se primenjuju u evropskim gradovima. Kombinovanje najniže moguće emisije štetnih gasova sa mogućnošću prelaska do 50% dnevnih potreba isključivo na električni pogon, čini Toyota gamu sa samonapajajućim agregatom zaista neodoljivom ponudom.

Iz tog razloga, Toyota nudi nove modele Corolla Hatchback i Touring Sports sa izborom od dva hibridna agregata; jedan koji nudi sve prednosti četvrte generacije hibridnih agregata, uključujući unapređen odziv i raspoređivanje snage, ali i tradicionalne prednosti efikasnosti motora na konvencionalna goriva, koje obezbeđuju relaksirajuću vožnju, snažno ubrzanje i dinamiku, kao i ‘zabavu tokom vožnje’.

Uz samonapajajući hibridni agregat, i Hatchback i Touring Sports verzije će nuditi kupcima i konvencionalni 1.2- litarski turbo benzinski motor. Novi Sedan će biti dostupan sa izborom hibridnog agregata i motora od 122 KS i 1.8 litara, kao i sa unapređenim 132 KS i 1.6 -litarskim benzinskim motorom koji kombinuje brzinu odziva sa efikasnošću.

Unapređeni 1.8 – litarski Hibridni agregat

Četvrta generacija 1.8 – litarskog samonapajajućeg hiridnog sistema razvija 122 KS/90 kW i 142 Nm obrtnog momenta sa dodatom snagom od 53 kW/600V elektromotora koji razvija maksimalni obrtni momenat od 163 Nm od nula obrtaja /min.

On ispunjava sve zahteve koje kupci očekuju od Toyota samonapajajućeg hibridnog agregata – tih je, intuitivan, brzo reaguje i ima samodovoljnu EV tehnologiju koja ne zahteva priključivanje na punjač. Troškovi održavanja su niski, nudi velike uštede u gorivu, kao i nisku emisiju CO2 i može da podnese do 50% ukupnih svakodnevnih relacija.

Njegova veličina je smanjena kako bi se uklopio sa novom GA-C platformom bez štete po performanse i proizvodnju buke. Poseduje četiri cilindra, 1,797 cm3, DOHC, kao i Atkinson Cycle sistem sa mnoštvom prednosti koje su dizajnirane da povećaju efikasnost na planu potrošnje goriva, ubrzanja i smanjenja buke u kabini.

Kabinska buka je smanjena putem optimizacije kaveza agregata kako bi se umanjile vibracije, takođe je promenjena pozicija i visina agregata, postavljen je gumeni poklopac glave motora koji kombinuje značajne uštede u težini sa superiornim performansama protiv buke i vibracija. Takođe je došlo i do promene oblika završetka izduvnog sistema.

Novi 2.0 – litarski Hibrid agregat

Novi 2.0 – litarski hibridni agregat razvija 180 KS/132 kW i 190 Nm obrtaja, ima dodatu snagu nikl- metalnog hibridnog 80 kW/650V električnog motora koji razvija maksimalni obrtni momenat od 202 Nm.

Koristeći maksimalno dodatnu stabilnost, upravljanje i agilnost, sve zahvaljujući novoj GA-C platformi, ovaj model nudi vozaču ‘energetsku vožnju’ sa više snage, posebno u Sport drive režimu. Poseduje 6-stepeni sekvencijalni Shiftmatic menjač sa komandama na volanu za dinamičnije i angažovanije iskustvo.

1.8-litarski sistem je razvijen za kupce koji cene ekonomičnu potrošnju goriva, dok je 2.0-litarski agregat namenjen kupcima koji žele više snage i dinamičniju vožnju. Ali, razlika između ova dva agregata nije ograničena samo motorom na sagorevanje. U pitanju je kompletno novi samonapajajući hibridni sistem koji može da ponudi kako izuzetnu ekonomičnost, tako i dinamičnu vožnju.

Kako 2.0-litarski hibridni agregat ima više baterijskih ćelija od 1.8 –litarskog modela, on može da ostvari veću autonomiju i ponudi više snage. 1.8 – litarski hibrid je razvijen za kupce koji cene ekonomičnost, dok je 2.0-litarski agregat razvijen za kupce koji žele više snage i dinamičniju vožnju.

Standardno dostupna u okviru viših paketa opreme, ali i kao dodatak u celokupnoj ponudi Corolla modela, budućim vlasnicima je na raspolaganju široka ponuda tehnoloških inovacija koja će unaprediti komfor vozača i putnika tokom putovanja.

Nova tehnoška dostignuća uključuju: LED svetla, Adaptivna automatska duga svetla, TFT ekran u boji sa 3D-efektom, „Had-ap” prikaz (HUD), Toyota Touch multimedijalni sistem, eCall Emergency Call System, Connected servisi povezivanja, JBL Premium muzički sistem, Bežični punjač za mobilne uređaje, Panoramski krov, Senzor bezručnog otvaranja prtljažnika, Sistem inteligentne asistencije prilikom parkiranja, sa automatskim kočenjem (SIPA).

Model Corolla je automobil koji se prodaje širom sveta i koji ima veoma snažno nasleđe.

Leave a Reply