Početna Aplikacije Naučnici su uporedili 5 popularnih aplikacija za brojanje kalorija

Naučnici su uporedili 5 popularnih aplikacija za brojanje kalorija

blank

Preuzeti aplikaciju za praćenje ishrane je lako, ali naći onu koja precizno broji kalorije je već malo teže. Za one koji žele da smršaju ili da se hrane zdravo, pronalaženje odgovarajuće aplikacije za zdravlje i fitnes među stotinama hiljada sličnih aplikacija može da deluje zastrašujuće – naročito kad postoji veoma malo naučnih dokaza koji ukazuju na to da su određene aplikacije pouzdanije od drugih.

Jedna grupa istraživača je ovim ljudima drastično olakšala pronalaženje ovakvih aplikacija. Njihova nova studija ocenjuje preciznost pet najpopularnijih aplikacija za praćenje ishrane: Samsung Health, MyFitnessPal, FatSecret, Noom Coach, i Lose It!.

HP PAVILION Tehnomanija Jan 2021 Mobile

blank
Lose It!

Lose It! je omiljena aplikacija među ljudima koji broje kalorije, ali potcenjuje sve vrste hranjivih materija, uključujući proteine, natrijum, ugljene hidrate, masti i vlakna, piše u ovoj studiji. To je zato što, pored toga što dozvoljava korisnicima da sami ubacuju neke podatke, funkcija za skeniranje bar kodova u ovoj aplikaciji dovodi do nekih nepravilnosti. Istraživači tvrde da nutritivne deklaracije nisu uvek pouzdane, s obzirom na to da njih štampaju proizvođači, koji „mogu da imaju nepotpune podatke o mikronutrijentima.“

HP PAVILION Tehnomanija Jan 2021 Mobile

Leave a Reply