Početna Aplikacije Naučnici su uporedili 5 popularnih aplikacija za brojanje kalorija

Naučnici su uporedili 5 popularnih aplikacija za brojanje kalorija


Noom

Noom apllikacija ne prikazuje korisnicima količine mikronutrijenata (kao što su kalcijum, gvožđe ili vitamin C) i makronutrijenata (ugljeni hidrati, proteini i masti), ali celokupne procene kalorija koje izbacuje ova aplikacija su prilično precizne. Noom je drugačija aplikacija od ostalih zato što se fokusira na zdravlje, a ne na tradicionalno držanje dijete. Ova aplikacija korisnicima nudi „trenere“ koji ih motivišu da ispune svoje ciljeve u ishrani.

Najbolji telefoni 2019

Nutricionističke aplikacije treba ljudima da kažu da unose više kalorija zato što su vežbali. Praćenje fizičke aktivnosti može da pomogne ljudima da postave ciljeve i usvoje nove navike, ali ne bi trebalo da bude razlog da promene zdrave navike u ishrani. Na kraju se sve svodi na to da treba stvoriti održive navike za ceo život.


FatSecret

Ova studija koja je nedavno objavljena ukazuje da ova aplikacija potcenjuje nivoe natrijuma i proteina. To bi moglo da ima ozbiljne posledice kod ljudi sa visokim pritiskom koji misle da unose manje natrijuma, navedeno je u studiji.
Slično kao i kod Lose It! aplikacije, problem sa aplikacijom FatSecret je to što dozvoljava korisnicima da sami ubacuju nutritivne podatke za hranu, ili odaberu podatke koje su uneli drugi korisnici, što može dovesti do informacija koje nisu precizne.

Leave a Reply