Početna Aplikacije Naučnici su uporedili 5 popularnih aplikacija za brojanje kalorija

Naučnici su uporedili 5 popularnih aplikacija za brojanje kalorija

Panasonic TV


MyFitnessPal

Jedna studija iz 2017. godine je označila MyFitnessPal kao jednu od dve najbolje aplikacije za ishranu, koje preporučuju dijetetičari. Ali ova nova studija je otkrila da ova aplikacija zna da potceni značaj mikronutrijenata kao što su kalcijum, gvožđe i vitamin C.

Najbolji telefoni 2019

Uz brojanje kalorija, korisnici MyFitnessPal aplikacije mogu da prate unos vode i makronutrijenata, što im omogućava da imaju jednu od najopsežnijih baza nutritivnih podataka među ovih pet aplikacija koje su analizirane.


Samsung Health (S Health)

S Health je jedina aplikacija koja je bila uključena u ovo najnovije istraživanje, a da nema funkciju za skeniranje bar kodova koja omogućava korisnicima da skeniraju nutritivnu deklaraciju na proizvodima. Umesto toga, ova aplikacija poredi ishranu korisnika sa preporukama nutricionista i klasifikuje je niskom, srednjom ili visokom ocenom.

Kao i aplikacija MyFitnessPal, ova aplikacija znatno potcenjuje nivoe kalcijuma, gvožđa i vitamina C u raznim namirnicama, ali pruža precizne podatke što se tiče ugljenih hidrata i masti.

Leave a Reply