Početna Privatni korisnici Nenadmašni Sony RX10 III fotoaparat

Nenadmašni Sony RX10 III fotoaparat

Kompanija Sony predstavila je najnovije pojačanje popularne serije RX Cyber-shot fotoaparata, RX10 III (DSC-RX10M3). Novi model je namenjen ambicioznim fotografima i snimateljima koji žele da „uhvate“ brze, udaljene subjekte na uzbudljivim sportskim događajima, spektakularnim koncertima ili u prelepoj divljini, za šta je inače potrebno više od tri veća objektiva.

Glavna prednost ovog fotoaparata je novi svetli telefoto zum objektiv sa mogućnošću uvećanja od 25 puta, neverovatnim opsegom žižne daljine od 24 do 600mm i opcijom tihog snimanja. U kombinaciji sa jednoinčnim slojevitim senzorom od 20,1 megapiksela (efektivno) i BIONZ X procesorom, garantovan je najviši kvalitet slike u celom opsegu žižne daljine. Osim toga, zahvaljujući praktičnom ultra-telefoto objektivu i inovativnom slojevitom CMOS senzoru, model RX10 III pruža nove mogućnosti kao što su beleženje super-usporenih video snimaka sa sasvim male udaljenosti, dok izuzetno precizan autofokus uspeva da izoštri sliku za samo 0,09 sekundi.

Prednosti objektiva

Novi ZEISS Vario-Sonnar T objektiv idealan je za različite uslove snimanja, od širokougaonog fotografisanja pejzaža do fotografija akcija na utakmica ili leta divljih ptica sa ultra-telefoto zumiranjem. Novi optički dizajn obuhvata osam ED staklenih elemenata, uključujući jedan super ED stakleni element, kao i dva ED asferična sočiva i unapređeno asferično (AA) sočivo, koji kompenzuju hromatsku aberaciju i ostvaruju odličan kontrast i oštrinu od ugla do ugla u celom opsegu uvećanja. Korisnici će moći da zabeleže makro fotografije sa zadivljujućim detaljima, sa minimalnom udaljenošću izoštravanja od 72cm pri najvećoj žižnoj daljini od 600mm (maksimalno uvećanje od 0,49 puta). ZEISS T premaz omogućava veran prikaz boja, jasnu sliku i umanjuje tzv. flare i ghosting efekte.

Sony_Sociva-RX100-III

Velika blenda poseduje devet krilaca koja su dizajnirana tako da prave gotovo savršen krug u opsegu od F2.4 do F11, čime se obezbeđuje prelepi, suptilni „bokeh” efekat, čak i pri ultra-telefoto uvećanju. Optical SteadyShot algoritam za stabilizaciju slike je optimizovan za dizajn objektiva i pruža do 4,5 stopa stabilizacije slike, pa je podrhtavanje fotoaparata umanjeno čak i pri slikanju iz ruke pri velikom uvećanju i uslovima slabog osvetljenja.

Vrhunska brzina i vreme odziva

Slojeviti jednoinčni CMOS senzor efikasnije prikuplja veću količinu svetla zahvaljujući pozadinskom osvetljenju, a uz BIONZ X procesor postiže se širok opseg osetljivosti, od 64 do 12800 ISO vrednosti, sa niskim nivoom šuma, čak i pri visoko podešenoj osetljivosti. Slojevita struktura senzora postavlja kolo za obradu signala na drugačiji sloj u odnosu na oblast piksela, čime je postignuto značajno proširenje ovog kola, kao i neverovatno brza obrada.

Leave a Reply