Početna Gadgets Netgear Nighthawk Tri-band AX12 – Ruter kompanije Netgear donosi Wi-Fi 6 brzinu...

Netgear Nighthawk Tri-band AX12 – Ruter kompanije Netgear donosi Wi-Fi 6 brzinu širokim narodnim masama

Nakon što je 2018. godine izbacila Nighthawk AX8 ruter, kompanija Netgear sada ponovo proširuje svoju ponudu i predstavlja još jedan Wi-Fi 6 ruter – Nighthawk Tri-band AX12. Ovaj ruter, koji će se pojaviti na tržištu u maju 2019. godine po ceni od 600 dolara.

Omogućava maksimalne Wi-Fi brzine uređajima u sklopu pametnog doma i donosi sve što je neophodno za igranje igara, strimovanje i druge primene koje zahtevaju brz internet.
Unutar kućišta ovog novog AX11000 Wi-Fi rutera sa 12 strimova nalazi se moćni quad-core 1,8 GHz procesor, koji omogućava Wi-Fi brzinu od neverovatnih 10,8 GB/s i 2,5 G multi-gig eternet interfejs kao LAN ili WAN.

Što se tiče mobilnih uređaja, ovaj ruter podržava Gigabit Wi-Fi, kao i kanale bez interfejsa i sa dinamičkim odabirom frekvencije. Procesor dolazi sa podrškom za dinamički kvalitet usluge, što poboljšava sposobnosti ovog rutera tako što umanjuje zagušenje internet protoka kada je on ograničen.

Što se tiče dizajna, antene su sakrivene unutar „krila“ i optimalno su pozicionirane da omogućavaju najbolji domet. Radi dodatne praktičnosti, ruter može i da se montira na zid, da ne bi smetao u vašem domu ili kancelariji.

A čak podržava i tri Wi-Fi opsega – brz, brži i najbrži – kao i funkciju poznatu kao „Smart Connect“, koja mu omogućava da automatski kategorizuje uređaje. Mobilna Nighthawk aplikacija je takođe dostupna, i pomaže korisnicima da lako postave, upravljaju i nadgledaju kućnu mrežu.

Novi Nighthawk Tri-band AX12 pridružuje se maloj grupi Wi-Fi 6 rutera koji su trenutno dostupni na tržištu.

Wi-Fi 6 standard donosi nisku latenciju i kraće periode kašenjenja jer se podaci šalju preko mreže. Čak i bez povećanja brzine interneta, Wi-Fi 6 podržava MU-MIMO tehnologiju, koja čini mreže efikasnijim. I što je veoma važno, trajanje baterije takođe može biti poboljšano na uređajima koji su kompatibilni sa Wi-Fi 6 standardom.

Iako je lista uređaja koja podržava Wi-Fi 6 standard kratka, ipak već postoji nekolicina uređaja koji podržavaju ovaj standard. Tu spadaju novi Samsung Galaxy S10 kao i ThinkPad, X390 i X390 Yoga. Očekujte da sve više uređaja i rutera prihvati novi standard u toku ove godine.

Leave a Reply