Početna Vesti Nova Mercedes Benz G-Klasa – Ikona je ponovo rođena

Nova Mercedes Benz G-Klasa – Ikona je ponovo rođena

ATV & NAUTICA 2020

Novi Mercedes-Benz G-Klase predstavio se u vrhunskoj formi. Na putu i van njega, u bilo kojim uslovima vožnje, ovo terensko vozilo zadivljuje svojim performansama, najnovijim sistemima podrške, izvanrednom upravljivošću i bezbednošću. Istovremeno, novo vešanje, režimi vožnje DYNAMIC SELECT, G-režim i tri različite stoprocentne blokade diferencijala poboljšavaju ne samo komfor tokom vožnje već i agilnost vozila na bilo kojoj podlozi.

„Nova G-Klasa još više podiže standarde na svim važnim poljima – u pogledu performansi na putu i van njega, kao i u komforu i telematici. Novi model naše serije koja najduže traje idealno je opremljen da nastavi svoju uspešnu priču. Ukratko, nova G-Klasa je još uvek G, samo bolja“, naglašava Ola Kelenius, član odbora kompanije Daimler AG, zadužena za istraživanja i razvoj Mercedes-Benz automobila.

ATV & NAUTICA 2020

Rad na razvoju nove G-Klase bio je veoma izazovan za konstruktorski tim. „Unapređenje ikone kao što je G-Klasa u tehnološkom smislu bio je i izazov i prilika u isto vreme. Svaki deo i svaki zavrtanj temeljno je ispitan“, objašnjava dr Gunar Gutenke, šef grupe terenskih proizvoda u kompaniji Mercedes-Benz. „Kada je u pitanju karoserija, glavni akcenat stavljen je na povećanje čvrstoće i poboljšanje veze između vešanja i pogonskog sklopa sa rešetkastim okvirom.“

Kada izađe na tržište u maju, G-Klasa će biti dostupna po početnoj ceni od 107.040,50 EUR (cena u Nemačkoj sa PDV-om) što je u cenovnom rangu prethodne verzije. U specifikaciju su uključene i nove karakteristike kao što su LED prednja svetla, sistemi pomoći u vožnji, enterijer visokog kvaliteta sa kožnim sedištima i novo vešanje. Za zahtevne kupce, opcija Exclusive Interior Plus sa kožnim panelima na unutrašnjoj strani vrata odiše još većom ekskluzivnošću.

G-Klasa, prilagođena modernom dobu

G-Klasa, luksuzno terensko vozilo kompanije Mercedes-Benz već dugo se smatra ikonom dizajna. Spoljni izgled ovog vozila nije se značajno promenio od 1979. godine. Klasični elementi i dalje imaju svoje veoma specifične namene baš kao i ranije, i daju G klasi njen jedinstven izgled. G-Klasa i dalje ima karakterističnu kvaku i zvuk prilikom zatvaranja, robusnu spoljašnju zaštitnu traku, vidljiv rezervni točak na zadnjim vratima i istaknute pokazivače smera. Ovakve izvanredne karakteristike zajedno sa ravnim linijama definišu poseban izgled ovog terenskog vozila.

Unapređeni dizajn G-Klase prati filozofiju Sensual Purity a istovremeno, ostaje veran karakteru originala. U skladu sa time, šarke sa spoljne strane vrata i karakterističan izgled haube preneti su na novu generaciju. Sa poslednjom modernizacijom, ovo terensko vozilo koje je decenijama konstantno tehnički unapređivano ali vizuelno ostalo skoro isto pravi iskorak u novu eru i tehnološki i izgledom. Nova G-Klasa je duža za 53 mm i šira za 121 mm i još bolje se ponaša kako na putu, tako i van njega.

Više nego ikada ranije, nova G-Klasa izgleda kao da je napravljena iz jednog komada. Sve površine imaju strog dizajn i više napetosti dok je njihov kvalitet doveden na još viši nivo. Rezultat toga su uži i precizniji zazori i harmoničniji prelazi. Uz to, blatobrani i branici su više integrisani u karoseriju i čine skladniju celinu.

Leave a Reply