Početna AUTOMOBILI Novi Abarth 695 70° Anniversario

Novi Abarth 695 70° Anniversario

blank
ATV & NAUTICA 2020

Novo posebno izdanje modela Abarth 695 70° Anniversario predstavljeno je u Milanu povodom proslave 70. godišnjice brenda Abarth & C. i kako bi se odala počast genijalnosti njegovog osnivača Karla Abarta (Carlo Abarth, 1908 – 1979.), prvog čoveka koji je razumeo potencijal podešavanja i tehničkog unapređenja vozila iz standardne proizvodnje.

Biće proizvedeno samo 1949 primeraka, označivši time godinu kada je kompanija osnovana, ovo novo ograničeno izdanje je najvažnije u seriji omaža predstavljenih tokom ovogodišnjih proslava.

ATV & NAUTICA ATV

Novi Abarth 695 70° Anniversario je opremljen novim zadnjim spojlerom – „Spoiler ad Assetto Variabile“, koji je rezultat truda Abarth inženjera i testiranja u FCA aerodinamičkom tunelu u Orbasanu (Torino), koji služi za unapređivanje aerodinamike automobila. Ovaj spojler povećava prianjanje na brzim i različitim stazama, i stabilnost pri velikim brzinama. Ukratko, on poboljšava performanse (bzine,ubrzanja).

Novi „Spoiler ad Assetto Variabile“ je zato omaž konceptu performansi osnivača, koji je išao daleko u potrazi za čistom snagom, maksimalnom brzinom i ubrzanjem.

Izgled novog Abarth 695 70° Anniversario dalje karakterišu klasični stilski detalji iz prošlosti i sadašnjosti, kao što je Record Monza aktivni izduvni sistem sa prepoznatljivim zvukom, nova Monza 1958 zelena boja, mnogobrojni Campovolo sivi detalji, ukljućujući „Spoiler ad Assetto Variabile“, dodatke za karoseriju, prednje i zadnje spojlere i poklopce retrovizora.

Ista boja je iskorišćena za nalepnice škorpiona na haubi i nalepnicu šare trkačke zastave na krovu koja naglašava sportski izgled.
SuperSport alu-felne od 17 inča i poznata jarko crvena Brembo kočiona klešta su takođe deo standardnog paketa.

Isti sportski duh može se pronaći u kokpitu, sa novim, ekskluzivnim “Sabelt Tricolore” sedištima izrađenim posebno za ovo izdanje. Slavna trkačka prošlost brenda je takođe proslavljena značkama na automobilu, u stilu pršlog vremena i sa tradicionalnim emblemom škorpiona, koji predstavlja nepogrešiv omaž nasledstvu jednog od najpoznatijih italijanskih brendova na svetu.

U kokpitu je tablica sa brojem za svaki od 1949 modela koji će biti proizvedeni, što čini svaki model 695 70° Anniversario autentičnim automobilom za kolekcionare.

Novi 695 70° Anniversario opremljen je najmoćnijim motorom u liniji. Motor od 1,4 litra sa turbo ubrizgavanjem isporučuje 180 KS i obrtni momenat od 250 Nm pri 3000 rpm sa maksimalnom brzinom od 225 km/h (sa spojlerom pod uglom od 0°) i ubrzanjem od 0 do 100 km/h za samo 6,7 sekundi. Ukratko, 695 70° Anniversario je savršena kombinacija performansi motora i aerodinamičnosti.

Leave a Reply