Početna Trends Orion Ring – Fiksni u mobilnom

Orion Ring – Fiksni u mobilnom

Orion Telekom je prvi u svetu (!) omogućio veoma jednostavno VoIP telefoniranje putem Android aplikacije

ISP Orion Telekom je krajem godine ponudio novu uslugu – Orion Ring. U pitanju je mogućnost VoIP telefoniranja preko pametnih telefona sa Android operativnim sistemom. Za početak je potrebno istalirati istoimenu aplikacija sa Google Play-a, a onda se odličiti za jedan od dva moda – Orion Ring i Orion VoIP.

Prvi je namenjen korisnicima Orion fiksne telefonije i on bukvalno pretvara, odnosno dodaje funkciju fiksnog telefona smartfonu. To znači da gde god da se korisnik nalazi, on će moći da prima, tj. upućuje pozive preko njegovog Orion fiksnog broja. Cena ove usluge je ista kao da razgovarate od kuće – 0,92 dinara po minutu za domaće pozive, odnosno 4,68 dinara po minutu za međunarodne i plaća se putem mesečnog računa – post-paid. Treba napomenuti da postoji mogućnost dodatnih troškova kada niste u WiFi zoni, jer će vam tarifirati vam se 3G saobraćaj. Kako biste izbegli moguće dodatne troškove, možete da ograničite neke opcije, poput primanja „fiksnih“ poziva samo u WiFi okruženju.

Drugi mod Orion Ring aplikacije je Orion VoIP i namenjen je korisnicima koji nisu pretplatnici Orion telefonije. Oni nakon instalacije treba da otvare naloga (popunjavanje generalija i sl.), kupe kredit i dobijaju mogućnost da pričaju sa bilo kim u svetu za samo 5,55 dinara. Za razliku od Ring moda, ovde je moguće samo pozivanje ljudi. Naravno, u slučaju 3G komunikacije mogući su ekstra troškovi. Dopuna kredita se radi kupovinom Orion VoIP kartica na trafikama, poštama, Orion prodajnim mestima, preko QiWi sistema naplate, na bankomatima Komercijalne banke ili preko Orion sajta uplatom platnom karticom.

Zanimljivo je da Orion Ring aplikacija daje mogućnost glasovne komunikacije, tj. telefoniranja i tabletima – kako onim bez 3G-a, tako i onim modelima sa 3G modemom, koji međutim nemaju mogućnost pozivanja.

Zahvaljujući Orion Ring aplikaciji vaš smartfon je dobio još jednu novu dimenziju. I dok je primarni Ring mod namenjen korisnicima Orion telefonije, VoIP mod omogućava svima ostalima veoma jednostavnu i jeftinu komunikaciju sa inostranstvom. Još jedna bitna stavka je komunikacija u „drugom“ smeru, jer sada kada odete u inostranstvu dovoljno je samo na nađete WiFi hotspot i da uživate u jeftinim razgovorima.

unnamed (1)