Početna AUTOMOBILI Osma generacija najboljeg automobila na Svetu

Osma generacija najboljeg automobila na Svetu

Od trenutka kada je Ser Henry Royce predstavio Rolls-Royce Phantom 1925 godine, ovaj model je od strane poznavaoca ocenjen kao „Najbolji automobil na svetu“.
Za razliku od ostalih „luksuznih“ proizvođača koji koriste istu platformu i za luksuzne modele i masovno proizvedene modele, Rolls-Royce je zaključio da se budućnost luksuza nalazi u maloj proizvodnji, prateći strategiju nazvanu „Arhitektura luksuza“.

Ova strategija je očigledna u aluminijumskoj šasiji, dizajniranoj od strane Rolls-Royce inženjera i biće primenjena u svakom budućem Phantom modelu. Zbog toga nijedan novi Phatnom neće imati monokok konstrukciju koja se koristi u masovnoj proizvodnji automobila. Sledeća generacija Rolls-Royce modela će isporučiti poznato RR iskustvo u oblasti udobnosti vožnje, akustične udobnosti, udobnosti tokom sedenja, izgleda i prostranosti. Najveće pogodnosti ove arhitekture u novom Phantomu su smanjena težina, povećanja čvrstoća, efikasna proizvodnja karoserije sa standardnim i povećanim međuosovinskim razmakom.

Ogroman trud je uložen u razvoj „najtišeg motora na svetu“. Kada su Rolls-Royce inženjeri prvi put pregledali rezultate testne vožnje i vibracionog testa, nivoi buke su bili toliko niski da su proverili da li su im instrumenti pravilno kalibrisani. Novi V12 Phantom motor koristi dva turbo punjača kako bi proizvodio 900Nm obrtnog momenta pri neverovatno niskih 1,700 obr/min i 563 KS.

Novi centralni „nervni sistem“ povezuje i kontroliše razne inteligentne sisteme novog Phantom modela, čineći ga najnaprednijim luksuznim automobilom na tržištu. Neki od sistema koje Phantom poseduje, obuhvataju: sistem za budnost vozača, sistem za bolju preglednost po noći, aktivnu kruz kontrola, upozorenje o sudaru, upozorenje o pešacima, upozorenje o poprečnom saobraćaju, Head-up ekran visoke rezlucije, WiFi pristupnu tačku i naravno poslednju generaciju sistema za navigaciju i zabavu.

U centru modernog dizajna novog Phantom se nalazi „Galerija“, potpuno moderna i luksuzna interpretacija instrumenata i kontrolne table. Svi elementi unutar „Galerije“ se nalaze ispod jednodelnog ojačanog stakla koje se proteže čitavom dužinom prednje table. Ispod stakla se nalaze digitalni merači koji su oivičeni hromom, stvarajući osećaj kontinuiteta unutar vozila.

Iza stakla „Galerije“ se takođe nalazi i sat – verovatno najbučniji deo ovog automobila – i centralni informacioni ekran koji se može uvući kada nije u upotrebi.

Leave a Reply