Početna Gadgets Prestigio i Clevetura – Prva intuitivna Click&Touch tastatura na svetu

Prestigio i Clevetura – Prva intuitivna Click&Touch tastatura na svetu

Panasonic TV

Clevetura LLC, beloruska startap kompanija, završila je sa razvojem sistema intuitivne tastature, tehnologije koja kombinuje tastaturu, tačped i miša.

Sa senzorima ugrađenim u tipke, obezbeđuje automatski i neprimetan prelaz između kucanja i režima kontrole kursora.
Prva intuitivna Click&Touch tastatura na svetu će biti dostupna u avgustu u okviru brenda „Prestigio“.

ATV & NAUTICA 2020

Tehnologija kompanije „Clevetura“ koristi senzore koji su ugrađeni u tipke.
Ovo je jedinstveno u njenom radu u poređenju sa drugim uređajima, kao što su laptopovi ili tastature koji koriste eksterni panel osetljiv na dodir.

Tipke reaguju na gestove kao tačped ili miš, a korisnici mogu da kucaju, skroluju ili pomeraju kursor bez promene položaja njihovog dlana.
Prebacivanje između režima je automatsko, sa ugrađenim mikrokontrolorem koji odmah prepoznaje i obrađuje svaki dodir i potez.

Korisnici ne moraju da razmišljaju o režimima jer sistem prepoznaje šta rade. Intuitivna interakcija sa uređajem i novo korisničko iskustvo su ono što ovaj sistem čini jedinstvenim.

„Poseban panel osetljiv na dodir nije neophodan za tastaturu, jer tipke vrše svoju funkciju za vas. Sve što bi trebalo da uradite je da pređete preko njih kako biste kontrolisali kursor ili vršili druge operacije. Zgodan je, funkcionalan i štedi vreme jer ne morate stalno da menjate položaj ruke. U stvari, nudi sasvim novo iskustvo u interakciji sa računarom jer ne morate da razmišljate o ulaznim uređajima s obzirom da se sve radi intuitivno“, objašnjavaju suosnivači kompanije „Clevetura“,Valentin Sokol i Mikhail Krupenkov.

Leave a Reply