Početna Gadgets Prestigio i Clevetura – Prva intuitivna Click&Touch tastatura na svetu

Prestigio i Clevetura – Prva intuitivna Click&Touch tastatura na svetu

Panasonic TV

blank

Tehnologija dozvoljava korisniku da obrađuje više istovremenih klikova, dodira ili drugih gestova.
To znači da se mogu koristiti svi uobičajeni vidovi interakcije, uključujući zumiranje, prevlačenje i skrolovanje sa dva prsta.

ATV & NAUTICA 2020

Sistem može da ubrza rad, naročito kada postoji potreba da se istovremeno koriste tastatura i miš. Zamislite da pišete važnu poruku dok vas neko zove na Skype-u.

Da biste odbili poziv pomoću miša ili tačpeda, morate da promenite položaj ruke, pomerite kursor, pritisnite dugme za prekid poziva i odaberete prozor sa porukom. Sa „Clevetura“-om, možete da odbijete poziv jednim potezom.

Beloruska startap kompanija „Clevetura“, vlasnik prava na tehnologiju, poslednjih nekoliko godina posluje kao rezident u Belarus Hi-Tech Parku.

A Sergey Kostevich, osnivač ASBIS holdinga i brenda „Prestigio“, je investitor u projekat.
Trebalo je oko tri godine da se ideja pretvori u komercijalni prototip i sada programeri očekuju da dobiju patent za ovu tehnologiju.

„Od samog početka smo verovali u snagu ovog startapa i potencijale intuitivne tastature, ovo je zanimljiv projekat koji se lako može razvijati. Važno je upoznati korisnike sa tehnologijom i pokazati njenu funkcionalnost. Duboko smo uključeni u ovaj startup. Ovde se ne radi samo o finansiranju; mi promovišemo novu tehnologiju na globalnom tržištu. Ovaj uređaj i njegova tehnologija imaju veliki potencijal“, kaže investitor Sergey Kostevich.

Proizvodnja „Clevetura“ uređaja počinje u julu, dok će Click&Touch tastatura pod brendom „Prestigio“ biti komercijalno dostupna krajem avgusta. Postoje planovi da se proizvede oko 100.000 uređaja do kraja godine.

Leave a Reply