Početna Gadgets Prestigio i Clevetura – Prva intuitivna Click&Touch tastatura na svetu

Prestigio i Clevetura – Prva intuitivna Click&Touch tastatura na svetu

Momacki auto – Infiniti HEADER

Tehnologija dozvoljava korisniku da obrađuje više istovremenih klikova, dodira ili drugih gestova.
To znači da se mogu koristiti svi uobičajeni vidovi interakcije, uključujući zumiranje, prevlačenje i skrolovanje sa dva prsta.

IFA 2019 IN PAGE

Sistem može da ubrza rad, naročito kada postoji potreba da se istovremeno koriste tastatura i miš. Zamislite da pišete važnu poruku dok vas neko zove na Skype-u.

Da biste odbili poziv pomoću miša ili tačpeda, morate da promenite položaj ruke, pomerite kursor, pritisnite dugme za prekid poziva i odaberete prozor sa porukom. Sa „Clevetura“-om, možete da odbijete poziv jednim potezom.

Beloruska startap kompanija „Clevetura“, vlasnik prava na tehnologiju, poslednjih nekoliko godina posluje kao rezident u Belarus Hi-Tech Parku.

A Sergey Kostevich, osnivač ASBIS holdinga i brenda „Prestigio“, je investitor u projekat.
Trebalo je oko tri godine da se ideja pretvori u komercijalni prototip i sada programeri očekuju da dobiju patent za ovu tehnologiju.

„Od samog početka smo verovali u snagu ovog startapa i potencijale intuitivne tastature, ovo je zanimljiv projekat koji se lako može razvijati. Važno je upoznati korisnike sa tehnologijom i pokazati njenu funkcionalnost. Duboko smo uključeni u ovaj startup. Ovde se ne radi samo o finansiranju; mi promovišemo novu tehnologiju na globalnom tržištu. Ovaj uređaj i njegova tehnologija imaju veliki potencijal“, kaže investitor Sergey Kostevich.

Proizvodnja „Clevetura“ uređaja počinje u julu, dok će Click&Touch tastatura pod brendom „Prestigio“ biti komercijalno dostupna krajem avgusta. Postoje planovi da se proizvede oko 100.000 uređaja do kraja godine.

Leave a Reply