Početna Gadgets Prestigio i Clevetura – Prva intuitivna Click&Touch tastatura na svetu

Prestigio i Clevetura – Prva intuitivna Click&Touch tastatura na svetu

Panasonic TV

Na tastaturu se istovremeno može povezati pet uređaja, preko tri Bluetooth kanala, USB priključka i tip-C kabla.
Korisnik može da promeni i zvuk ili da ubrza ili vrati video sadržaje prevlačenjem prsta levo ili desno preko gornjeg reda tipki.

ATV & NAUTICA 2020

Mobilna aplikacija se može koristiti za menjanje podešavanja i ažuriranje uređaja. Tastatura je lagana i ergonomska i poseduje useke za dlanove.

Ovaj uređaj će se prvo prodavati u ZND i baltičkim zemljama – Belorusiji, Rusiji, Litvaniji, Ukrajini, Kazahstanu, Estoniji i Letoniji. U budućnosti se očekuje da tastatura bude dostupna za kupovinu i u drugim zemljama.

Potencijalni kupci ove tastature su tehnološki napredni korisnici i vlasnici smart TV uređaja.
Takođe, tastatura se može koristiti u b2b industriji, za upravljanje sadržajem na velikom ekranu tokom prezentacija i edukativnih događaja.

„Davanje podrške talentovanim ljudima i obećavajućim projektima je jedan od glavnih ciljeva Hi-Tech Parka. Kompanije iz HTP sve više kreiraju proizvode koji se koriste globalno. Uvek je zadovoljstvo kada beloruski startapovi koji su lansirani ni iz čega ovde u Parku dobiju međunarodno priznanje. Mi ćemo nastaviti da podržavamo startap projekte i u buduće“, rekao je direktor HTP-a, Vsevolod Yanchevsky.

Eksterna tastatura nije jedini moguć vid primene Clevetura tehnologije. Programeri razmišljaju o tome da njihovo znanje i ideje primene na uređaje, uključujući laptopove.

Leave a Reply