Početna Gadgets IFA 2019: Prvi flegšip 5G čipset na svetu

IFA 2019: Prvi flegšip 5G čipset na svetu

Panasonic TV

Richard Yu, CEO kompanije Huawei Technologies Consumer Business Group, održao je uvodni govor u sklopu sajma tehnologije IFA, pod nazivom ,,Preispitivnje evolucije”, i predstavio najnoviji flegšip čip Kirin 990, kao i njegovu unapređenu 5G verziju.

,,Kirin 990 (5G) je prvi 5G SoC koji omogućava korisnicima da ostvare izuzetnu 5G brzinu povezanosti i pre nego što uđemo u prvu godinu komercijalne primene 5G tehnologije”, rekao je Richard i nastavio: ,,Sa namerom da ispuni očekivanja korisnika vezana za napredna 5G iskustva u 5G eri, Kirin 990 (5G) je potpuno unapređen, tako da ga odlikuju vrhunske performanse, energetska efikasnost, AI računarstvo i ISP, što iskustvo korišćenja pametnog telefona podiže na novi nivo.”

ATV & NAUTICA 2020

Kirin 990 (5G) kompanije Huawei je prvi 5G SoC na svetu koji podržava najkompaktnije 5G rešenje za pametne telefone u celoj industriji.

Zahvaljujući najnovijem 7nm+ EUV procesu proizvodnje, Kirin 990 (5G) čip je integrisan sa 5G modemom, čime se istovremeno smanjuju prostor koji zauzima kao i potrošnja energije.

Pored toga, Kirin 990 (5G) je prvi 5G SoC sistem pune frekvencije koji podržava i NSA i SA arhitekture, kao i TDD/FDD veze pune frekvencije, što mu omogućava da se prilagodi različitim mrežama i njihovim režimima rada.

Kirin 990 (5G) je prvi flegšip SoC koji sadži NPU sa dvostrukim jezgrom, izgrađen u sklopu Da Vinci arhitekture koja se sastoji od velikih i malih NPU jedinica.

Po pitanju CPU jedinice, Kirin 990 poseduje strukturu energetske efikasnosti na tri nivoa koja se sastoji od dva ultra velika jezgra, dva velika jezgra i četiri mala jezgra, uz dominanatnu frekvenciju do 2,86 Ghz.

Po pitanju fotografije, Kirin 990 (5G) je opremljen potpuno novim ISP 5.0 koji uvodi tehnologije poklapanja blokova i 3D filtriranja (BM3D), kao i smanjivanje šuma hardvera na profesionalnom nivou (NR) zarad beleženja svetlijih i jasnijih fotografija u uslovima slabijeg osvetljenja.

Takođe je prvi sitem koji koristi video NR dvostrukog domena za precizniju obradu šuma video snimaka.
Uz to, naknadna obrada i izrada video snimaka u realnom vremenu zasnovana na AI segmentaciji, može da prilagodi boju slike ram po ram, čime se ostvaruje bioskopski kvalitet.

Pored toga, Huawei je predstavio novi Huawei P30 Pro, koji je jedan od najpopularnijih flegšip telefona kompanije Huawei.

Na kraju, Richard Yu je zvanično predstavio HUAWEI FreeBuds 3, nove bežične flegšip slušalice. Odlikuju se delikatnim dizajnom slušalice i imaju jednistveno, okruglo pakovanje. HUAWEI FreeBud 3 slušalice su udobnije i stabilnije za nošenje. Dostupne su u dve boje: crna i bela.

Kao prve slušalice koje pokreće moćni čip Kirin A1, razvijen od strane kompanije Huawei, slušalice HUAWEI FreeBuds 3 nude stabilnu i brzu vezu sa uređajem, impresivni kvalitet zvuka i pametno iskustvo poništavanja okolnog zvuka. Radi se o prvim bežičnim slušalicama koje omogućavaju pravo poništavanje okolnog zvuka.

Predstavljanje HUAWEI Mate serije koju pokreću novi čipovi iz serije Kirin 990 biće održano 19. septembra u Minhenu.
Nastavite da pratite vesti vezane za briljantne 5G perfomanse i pametno iskustvo korišćenja ovih uređaja.

Leave a Reply