Početna Vesti Prvi iPhone dual SIM telefoni

Prvi iPhone dual SIM telefoni

Apple je predstavio tri nova telefona i jedan novi sat

3250

Najnoviji iPhone telefoni su stigli i svi imaju tzv. Notch i ekran od ivice do ivice, kao prošlogodišnji iPhone X. Najmanji iPhone Xs dolazi s ekranom dijagonale 5,8 inča, dok će najveći Xs Max imati ekran od enormnih 6,5 inča. Dolaze u prodaju već u septembru. Jedna od bitnih odlika poslednje generacije je novi čipset A12 – 30 odsto brži od prošlogodišnjeg – poboljšan sistem s dve kamere koje imaju potpuno novi senzor od 12 Mpx, i možda najbitnija stavka za mnoge poslovne korisnike je podrška za dve SIM kartice. A12 čipset je izrađen u 7-nanometarskoj tehnologiji, čime je Apple postao prvi proizvođač (ispred Huaweia i Samsunga) koji je osvojio tu tehnologiju. Dodatak je AI Neural Engine, kao i poboljšana preciznost prikaza boja na ekranu. Što se tiče raspoloživog prostora na telefonu, veličina slobodne memorije se kreće od 64, preko 256 do 512 GB.

iPhone Xr kompletira ponudu. On ima ekran od 6,1 inča i predstavlja naslednika 5c, odnosno to je telefon za manje zahtevne korisnike. Bez obzira na poslednje rečeno, i Xr ima isti A12 Bionic čipset kao i prva dva telefona, kao i Face ID. Najočitiji nedostatak je jedna kamera – Xr je ima samo jednu. Važnija stvar je podrška za dual SIM. Interna memorija dolazi u opcijama od 64, 128 i 256 GB.

Apple sat (Apple Watch) je doživeo potpuno osveženje u svom četvrtom izdanju. Dostupan je u dve veličine – od 40 mm i 44 mm – ima veći ekran koji ide bliže ivicama sata i redizajniranu krunicu koja vibracijom odgovara na vaše upite. Jedna od najvećih novosti je poboljšan senzor koji očitava puls. On sada ima i elektrodijagram i detektor pada (vlasnika sata), koji radi u sprezi sa žiroskopom i akceleratorom, kako bi osetio da li je korisnik pao. U tom slučaju, ako u roku od jednog minuta ne reagujete, sat šalje poruku hitnoj službi, ne bi li vas spasili.