Početna Gadgets Prvi na tržištu – ASUS Republic of Gamers laptop sa NVIDIA GeForce...

Prvi na tržištu – ASUS Republic of Gamers laptop sa NVIDIA GeForce RTX grafičkom kartom

ASUS je kupcima u Srbiji ponudio novi laptop iz Republic of Gamers (ROG) serije. U pitanju je ROG Strix SCAR II (GL704GW), prvi laptop na našem tržištu sa novom NVIDIA GeForce RTX grafičkom kartom.

Impresivan u svakom pogledu

Strix SCAR II GL704GW je opremljen moćnim komponentama i inovativnim funkcijama, uključujući najnoviji Intel Core i7-8750H procesor 8. generacije i NVIDIA GeForce RTX 2070 grafičku kartu sa 8 GB video memorije. HyperCool Pro sistem za hlađenje sa dva ventilatora osigurava da laptop radi besprekorno čak i pri maksimalnom opterećenju. Poseduje 17,3-inčni ekran frekvencije osvežavanja 144 Hz, sa vremenom odziva od 3 ms, ali je zahvaljujući uskim okvirima oko ekrana ceo uređaj dimenzijama sličan laptopovima koji imaju ekran dijagonale 15,6 inča.

 

Dizajniran po ukusu ljubitelja video igara

Izdržljivo kućište kombinuje kamuflažnu i teksturu kevlara, a inspiracija su bile FPS video igre. Celokupnom utisku doprinosi i atraktivno AURA Sync RGB osvetljenje. Armoury Crate je prateći softver koji, pored podešavanja parametara za igranje, omogućava potpunu kontrolu nad osvetljenjem, koje se lako može prilagoditi željama igrača. Tastatura rasporedom elemenata podseća na gejmerske desktop tastature, sa pozadinskim osvetljenjem i jasno naglašenim WASD tasterima, a testirana je na impresivnih 20 miliona pritisaka tastera.

Detalji koji znače
Fokusirani na procesor i grafičku kartu, mnogi ne pridaju pažnju ostalim komponentama, a ROG Strix SCAR II ima čime da se pohvali. Pored brzog M.2 NVMe SSD-a, tu je i novi 802.11ac Wave 2 WiFi koji pruža stabilnu bežičnu konekciju. Mini DisplayPort sa podrškom za G-SYNC monitore i HDMI 2.0 omogućavaju povezivanje 4K UHD monitora i televizora.

Leave a Reply