Početna Gadgets Purism mini PC

Purism mini PC

blank
BMW_NextGen_2020

Ako vam je kod korišćenja kompjutera privatnost i bezbednost ispred svega, onda ćete želeti da bacite pogled na Purism Librem Mini.
Librem Mini je mini PC sa malim faktorom oblika i najjeftiniji Librem model do sada sa PureOS, PureBoot (core boot + Heads) i podrškom za Librem Key funkciju.

Sa operativnim sistemom PureOS i PureBoot procesom, Intel Management Engine je isključen i neutralizovan, možete da detektujete ako je neko modifikovao hardver ili softver i imate potpunu enkripciju diska. Plus dobijate besplatan, privatni, bezbedan i stabilan GNU/Linux operativni sistem.

BMW_NextGen_2020_640x157px
BMW_NextGen_2020

Sa dimenzijama od svega 12,8 x 12,8 x 3,8 centimetara i težinom od svega 1 kilograma, Librem Mini je manji od Mac mini kompjutera i pokreće ga novi i7 quadcore procesor osme generacije sa do 64 GB DDR4 RAM-a i uz memoriju koja može da se konfiguriše po želji (SATA III, M.2 PCIe 3.0 x 4).

Ostale specifikacije uključuju Intel UHD Graphics 620, Gigabit Ethernet LAN (RJ45), opcioni WiFi Atheros ATH9K modul, opcioni Ar3k Bluetooth 4.0 i pregršt portova, uključujući 1x HDMI 2.0; 1x DisplayPort 1.2; 4x USB 3.0 porta; 1x USB 2.0; 1x USB Type C (3.1) i audio ulaz od 3,5 mm.

blank

Purism Librem Mini možete koristiti kod kuće ili u kancelariji, kao media centar, a može vam poslužiti i kao mini server za konferencije i druge skupove.

U kompaniji Purism su odlučili da se upuste u crowdfunding kampanju tokom koje možete unapred da poručite jedan model po ceni od 699 dolara.

Purism će početi sa isporukom ovih računara mesec dana nakon što dostignu zacrtani broj porudžbina.

BMW_NextGen_2020

Leave a Reply