Početna Privatni korisnici Radi kao veliki – Sony ɑ6000

Radi kao veliki – Sony ɑ6000

Dobar je za snimanje videa i fotografija. Od prethodnika je bolji u skoro svakom aspektu, a fotografije su imresivne i u JPEG i u RAW formatu.

blank
Panasonic TV

Autofokus brži od DSLR-a
A6000: vrhunski kvalitet od 24 MP, najbrži AF na svetu i izuzetna prenosivost. Dodajte OLED Tru-Finder™, ručne kontrole i asortiman objektiva, imate superiornu alternativu DSLR fotoaparatima.

Snimajte za 0,06 sekundi: najbrži automatski fokus na svetu.

Savršeni trenutak savršeno snimljen
Fast Hybrid AF na modelu α6000 sa faznom detekcijom i detekcijom kontrasta uz 179 tačaka pruža uzastopno snimanje brzinom od 11 kadrova u sekundi i izuzetno precizno praćenje pokreta.

ATV & NAUTICA 2020

Nova era automatskog fokusiranja
4D FOCUS omogućava superiorne performanse automatskog fokusiranja u četiri dimenzije: široka pokrivenost automatskog fokusiranja (2D visina i širina), velika brzina automatskog fokusiranja (3D dubina) i napredno praćenje sa predviđanjem (4D vreme).

Kvalitet počinje senzorom
Veća površina za detaljnije slike. Bolje slike počinju većim senzorima, a α6000 po tom pitanju prednjači. Njegov senzor formata APS-C ima 1,6 puta veću površinu od senzora formata 4/3 i 13 puta veću od senzora formata 1/2,3 koji su prisutni u tipičnim kompaktnim digitalnim fotoaparatima.

Oštriji detalji, brži automatski fokus
BIONZ X™ omogućava precizno beleženje tekstura, smanjuje količinu zamućenih detalja, pa čak i potiskuje vizuelni šum u određenim oblastima radi dobijanja oštrih slika. Sve te prednosti podjednako se odnose na fotografije i video zapise.

a6000_wSELP1650_image_02-1200-4143

Najbrži automatski fokus na svetu
Brzina fokusa od 0,06 sekundi omogućava vam da snimate kapljice vode u letu. Najbrži automatski fokus na svetu čini model α6000 jednim od najsvestranijih dostupnih fotoaparata sa izmenjivim objektivima; uz fokusiranje za samo 0,06 sekundi garantovano ćete napraviti savršen snimak u svakoj situaciji, od porodičnih okupljanja do sportskih sadržaja i prirode.

Nikada ne propustite savršen snimak
Napredna funkcija Fast Hybrid AF omogućava fokusiranje većeg broja scena samo pomoću fazne detekcije (čime se smanjuje zavisnost od režima detekcije kontrasta) i pruža najbrži AF na svetu pomoću kojeg možete da zabeležite subjekat baš onda kada želite.

Bira pokrivenost kadra
Izuzetno preciznih 179 AF tačaka za veću pokrivenost. Veći broj tačaka za automatsko fokusiranje pruža veću verovatnoću pravljenja savršeno oštre slike, a uz 179 AF tačaka (vodeća vrednost u klasi) α6000 pruža odličnu pokrivenost kadra i omogućava uzastopno, precizno lociranje subjekta bez obzira gde se u kadru nalazi.

U deliću sekunde i izuzetno oštro
Uzastopno snimanje brzinom od 11 kadrova u sekundi uz AF praćenje. Snimanje impresivnom brzinom od 11 fotografija u sekundi ne bi značilo mnogo da su slike zamućene. To je nešto u čemu je α6000 zaista izvanredan; dobijate izuzetno veliku brzinu snimanja, a superiorno AF praćenje se brine za to da prikaz izabranog subjekta bude oštar i jasan.

CX75500_silver_lens_situation-1114

Fazna detekcijatokom snimanja video zapisa
Glatki automatski fokus ulepšava video zapise. Impresivne mogućnost automatskog fokusa na modelu α6000 nisu ograničene samo na fotografije. On koristi isti prioritet fazne detekcije kako bi obezbedio brzo fokusiranje i glatko praćenje za profesionalno doterivanje najzahtevnijih video projekata.

Praktičan partner
α6000 je manji i lakši od uporedivih DSLR fotoaparata. Postoji izreka u fotografiji da je najbolji fotoaparat onaj koji imate kod sebe. α6000 odnosi pobedu u poređenju sa glomaznijim i težim DSLR fotoaparatima. Kreativnost pružaju izmenjivi objektivi, ručne komande i druge karakteristike.

Inteligentnije tražilo za bolje fotografije
OLED Tru-Finder™ pruža podatke u realnom vremenu za pregledanje snimaka. Kontrola ekspozicije kompenzuje preterano svetle/tamne scene, fokusiranje pri zumiranju precizno ističe odabrani detalj, a režim prikaza pruža histograme i druge informacije.

Objektivi: vrhunska kreativna alatka
Eksperimentišite sa izmenjivim E-mount objektivima i drugim dodacima. Fotkajte, dodirnite i delite. WiFi i NFC veza olakšavaju prikazivanje i deljenje vaših genijalnih dela. Ne zahteva složeno podešavanje i u jednom koraku omogućava prenos fotografija ili video zapisa na Android pametne telefone i tablete koji podržavaju NFC.

Sony ɑ6000
XMOR APS HD CMOS senzor od 24,3 Mpx i procesor BIONZ X
Fast Hybrid Autofocus
Svestrani E-mount sistem izmenjivih objektiva
Potpuno ručna kontrola za kreativno fotografisanje
Lako deljenje i upravljanje uz WiFi i NFC
KOMPATIBILNOST OBJEKTIVA: E-mount objektiv kompanije Sony
TIP SENZORA: APS-C (23,5 x 15,6 mm) EXMOR APS HD CMOS senzor
ISO OSETLJIVOST:
Fotografije: ISO 100–25.600 ekvivalent (korak od 1/3 EV), AUTOMATSKI (ISO 100–25.600, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja) Video zapisi: ISO 100–12.800 ekvivalent (korak od 1/3 EV)/AUTOMATSKI (ISO 100–12.800, mogućnost izbora donjeg i gornjeg ograničenja)
TIP TRAŽILA: Elektronsko tražilo od 1,0 cm (u boji)
TRAJANJE BATERIJE (FOTOGR.): Približno 310 snimaka (tražilo)/približno 360 snimaka (LCD ekran)
TIP EKRANA: Široki TFT od 7,5 cm (tip 3,0)

Leave a Reply