Razer Basilisk Ultimate – Ultimate bežični gejmerski miš

U kompaniji Razer se nikad nisu libili da osveže svoje proizvode, i nakon dve godine od predstavljanja, konačno je vreme da gejmerski miš Basilisk dobije svoju unapređenu verziju.

Basilisk i Basilisk Essential bili su najpopularniji miševi kompanije Razer tokom ovog perioda, pa ne čudi što su u kompaniji odlučili da ih „ažuriraju“ dodavši im najnovije funkcije.

Ali da li nova HyperSpeed Wireless tehnologija, Focus+ senzor i mnoštvo fizičkih poboljšanja na modelu Razer Basilisk Ultimate opravdavaju i mnogo veću cenu koja iznosi 169 dolara? Hajde da vidimo.

Kao naslednik modela Basilisk i Basilisk Essential, Basilisk Ultimate Wireless je prošao vizuelni remont. On je šest milimetara duži od prethodne generacije odgovaraju korisnicima koji vole „palm grip“ miševe, ali s obzirom na njegovu malu masu, može se koristiti i kao „fingertip grip“ model.

Kao prvobitni Basilisk model, i ovaj model nove generacije ima točkić za skrolovanje sa podesivom napregnutošću, što vam omogućava da bukvalno tačno osetite taktilnost svakog poteza dok skrolujete.

Najprimetnije promene su dodatak sjajnih ukrasnih elemenata sa gornje strane, novih ukrasnih dijamantskih šara sa strane i dugmića koji se sada završavaju oštrim uglom dajući mišu predatorski izgled.

Basilisk takođe koristi i najnoviju bežičnu HyperSpeed tehnologiju kompanije Razer, za koju u ovoj kompaniji tvrde da je 25% brža od bilo koje gejmerske tehnologije na tržištu.

Paralelno sa modelom Basilisk Ultimate, Razer je takođe predstavio i svoju Motion Sync tehnologiju koja sinkopira signale koji dolaze od miša sa brzinom kojom vaš gejmerski kompjuter beleži informacije.

U teoriji ovo bi trebalo da obezbedi da Focus+ senzor kompanije Razer bude najprecizniji senzor na tržištu jer dostavlja informacije u istoj kadenci kada ih vaš kompjuter traži.

Ovaj miš ima ukupno jedanaest dugmića kojima možete odrediti funkcije koje vi želite, tako da je odličan za igranje igara koje zahtevaju dosta akcionih dugmića.

U broj dugmića se računaju i dva smera skrolovanja, kao i levi i desni klik, što većina ljudi verovatno već koristi u skoro svim pucačkim igrama.

Koristeći Synapse softver kopmanije Razer i njegovu Hypershift funkciju, možete da dodelite i drugu funkciju dugmićima, čime se udvostručuje broj dugmića.

Sa svim tim svetlosnim elementima i tehnologijom za brzo bežično povezivanje mogli biste da pomislite da će trajanje baterije da strada, ali ono je iznenađujuće impresivno sa maksimalnih otprilike sto sati rada.

To je naravno kada isključite svetlosne funkcije, ali sa punjačem pri ruci.
Razer je isporučio impresivan proizvod sa modelom Basilisk Ultimate.

On je brz, lagan i donosi najbolju bežičnu povezanost do sada, a pritom i izgleda odlično, što donosi dodatne poene u eri RGB hardvera.

Ipak, prednosti ne nadmašuju izuzetno visoku cenu i čudan ugao držanja.

Ako vam cena ne predstavlja problem ili ako ste već u Razer ekosistemu, ima mnogo toga što će vam se svideti na ovom mišu, ali za sve ostale cena bi ipak mogla da bude malo previsoka.

CENA: $ 169.99

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde