Početna FOTO / VIDEO RAZMIŠLJATE O KUPOVINI NOVOG FOTOAPARATA? PROBAJTE MODEL BEZ OGLEDALA

RAZMIŠLJATE O KUPOVINI NOVOG FOTOAPARATA? PROBAJTE MODEL BEZ OGLEDALA

Možda mislite da kamera na vašem telefonu pravi izvanredne slike – i možda je to tačno. Ali bez obzira na to koliko je sposobna kamera na vašem smartfonu, kvalitet fotografija koje ona pravi ne može ni približno da se poredi sa kvalitetom koji dobijate sa pravim fotoaparatom.

Jedan od najbitnijih faktora kod kvaliteta slike je veličina senzora u fotoaparatu – to je čip koji hvata svetlost koja prolazi kroz objektiv.

iPhone XS Max, koji ima najbolju kameru od svih Appleovih telefona, koristi senzor koji je više nego 20 puta manji od čipa koji se nalazi unutar profi fotoaparata punog formata.

Taj daleko veći senzor donosi vam vidno superioran dinamički opseg – sposobnost da zadrži detalje u najsvetlijim i najtamnijim subjektima – kao i bolje slike pri slabijem osvetljenju, i više pozadinskog zamagljenja za portrete.

Plus, sa fotoaparatom sa izmenjivim objektivima možete da birate pravi objektiv za svaku priliku – bilo da vam je potreban telefoto objektiv za slikanje subjekata u daljini ili prime objektiv za dramatične portrete.

Kod smartfona vas sputavaju fizička ograničenja sićušnih delova plastike, stakla i metala koji su zalepljeni na modul kamere u fabrici.
I nemojte brinuti da ćete propustiti one savršene Instagram momente.

Moderni fotoaparati mogu za par sekundi da prebace fotografije na vaš telefon bežičnim putem, tako da možete sa lakoćom da delite mnogo bolje slike na društvenim mrežama.

Leave a Reply