Početna FOTO / VIDEO RAZMIŠLJATE O KUPOVINI NOVOG FOTOAPARATA? PROBAJTE MODEL BEZ OGLEDALA

RAZMIŠLJATE O KUPOVINI NOVOG FOTOAPARATA? PROBAJTE MODEL BEZ OGLEDALA

Možda mislite da kamera na vašem telefonu pravi izvanredne slike – i možda je to tačno. Ali bez obzira na to koliko je sposobna kamera na vašem smartfonu, kvalitet fotografija koje ona pravi ne može ni približno da se poredi sa kvalitetom koji dobijate sa pravim fotoaparatom.

ATV & NAUTICA 2020

blank

Sony je predstavio prvi fotoaparat punog formata bez ogledala 2013. godine. Mnogi puritanci su se tada držali svojih Canon i Nikon DSLR fotoaparata; njihov glavni argument je bio taj što već imaju veliki broj različitih objektiva za te fotoaparate, a Sony je tada imao samo nekoliko.

ATV & NAUTICA 2020

Ali Sony je periodu nakon toga ubacio gomilu objektiva punog formata u ponudu, a i drugi, samostalni proizvođači sočiva su dodali svoje modele.
Sony sada ima najveći izbor „native“ i kompatibilnih objektiva za svoje fotoaparate punog formata bez ogledala.

U zadnjih nekoliko meseci, Nikon, Canon i Panasonic su svi ušli na tržište fotoaparata punog formata bez ogledala. Iako ljudi koji kupe te fotoaparate ne mogu da na njih nakače svoje stare DSLR objektive koje su sakupljali godinama osim ako ne koriste adaptere, ova tehnologija je napokon postala nepobitna.

U nastavku ćete saznati više o nekim od najboljih fotoaparata punog formata bez ogledala koji su trenutno dostupni na tržištu – Sony A7III, Canon EOS R i Nikon Z6 – kako biste bolje razumeli sve koristi ovog poboljšanja (drugi novi modeli, kao na primer Panasonic Lumix S1, nisu bili spremni za testiranje u vreme pisanja ovog teksta).

Saznaćete kako novi sistemi funkcionišu sa onim što već imate, i koji sistem će vam omogućiti najviše fleksibilnosti u budućnosti.
Svaki od ovih fotoaparata je izvanredan i pravi fantastične fotografije. Prednosti i mane se svode više na fizičke razlike i funkcije nego na tehničke performanse.

Leave a Reply