Početna FOTO / VIDEO RAZMIŠLJATE O KUPOVINI NOVOG FOTOAPARATA? PROBAJTE MODEL BEZ OGLEDALA

RAZMIŠLJATE O KUPOVINI NOVOG FOTOAPARATA? PROBAJTE MODEL BEZ OGLEDALA

Možda mislite da kamera na vašem telefonu pravi izvanredne slike – i možda je to tačno. Ali bez obzira na to koliko je sposobna kamera na vašem smartfonu, kvalitet fotografija koje ona pravi ne može ni približno da se poredi sa kvalitetom koji dobijate sa pravim fotoaparatom.

ATV & NAUTICA ATV

blank

Canon EOS R

ATV & NAUTICA 2020

Od tri fotoaparata sa ovog testa, EOS R postavlja lestvicu po pitanju dizajna.

Svideće vam se metalni zvuk koji pravi on/off prekidač, kao i uvučene kuke za kaiš, koje deluju mnogo bolje od metalnih karika koje vire iz druga dva fotoaparata sa ovog testa i o koje ćete često zakačiti prste (Jedna stvar koja se ne uklapa u intuitivni dizajn modela R je mali multifunkcionalni „toggle pad“).

Za razliku od DSLR fotoaparata koji imaju ogledala koja štite senzore većinu vremena, senzori kod fotoaparata bez ogledala su izloženi spoljašnjim faktorima kad god menjate objektiv. Ali to nije slučaj sa modelom R – kada menjate objektiv, štitnik senzora se automatski spusti da zaštiti senzor od prašine i drugih nečistoća; druga dva fotoaparata nemaju ovu funkciju.

EOS R se ne čini nešto posebno manjim od DSLR fotoaparata, a R-Mount objektivi su veći od većine objektiva za DSLR modele.

Adapter od 99 dolara će vam omogućiti da nakačite starija Canon sočiva.
Model R ima LCD ekran koji može da se okrene ka napred – što je korisno za vlogere ili ako želite da vidite sebe dok slikate.

Međutim, kada snimate video u 4K rezoluciji, model R smanji sliku za nekih 35 posto.

Leave a Reply