Početna FOTO / VIDEO RAZMIŠLJATE O KUPOVINI NOVOG FOTOAPARATA? PROBAJTE MODEL BEZ OGLEDALA

RAZMIŠLJATE O KUPOVINI NOVOG FOTOAPARATA? PROBAJTE MODEL BEZ OGLEDALA

Možda mislite da kamera na vašem telefonu pravi izvanredne slike – i možda je to tačno. Ali bez obzira na to koliko je sposobna kamera na vašem smartfonu, kvalitet fotografija koje ona pravi ne može ni približno da se poredi sa kvalitetom koji dobijate sa pravim fotoaparatom.

ATV & NAUTICA 2020

blank

Nikon Z6

ATV & NAUTICA 2020

Testovi su pokazali da Z6 nudi najbolju sveukupnu kombinaciju performansi, funkcija i dizajna.

Nije nadmašio A7III po performansama, ali ima bolji LCD ekran i tražilo nego model kompanije Sony, a kvalitet slike je konstantniji nego kod modela EOS R. Veličina ovog fotoaparata je takva da on udobno leži i u malim i u većim šakama, a elegantni „native“ objektiv ima skladne proporcije u odnosu na kompaktno kućište.

Ako imate stari Nikon F-mount objektiv, koji je napravljen za Nikon DSLR fotoparate, možete da kupite adapter od 250 dolara uz pomoć kojeg možete da ga nakačite na svoj Nikon Z6.

Stari Nikon objektivi rade vrlo dobro na modelu Z6, bez primetnog usporenja u brzini autofokusa.

Kao i Sony, Nikon ima stabilizaciju slike u 5 osa. Iako sva tri fotoaparata imaju LCD ekran, Nikon vam ne dozvoljava da fokusirate neku tačku tako što ćete pipnuti ili prevući prstom preko ekrana dok gledate kroz tražilo; ovo morate da uradite koristeći džojstik na modelu Z6.

Ovaj model je takođe i malo jeftiniji od druga dva.

Leave a Reply