Početna Trends „Rediscover Music“ proslavlja svoju petu veličanstvenu godišnjicu

„Rediscover Music“ proslavlja svoju petu veličanstvenu godišnjicu

Ponovno pokretanje brenda Technics bila je pitanje srca za ljubitelje, inženjere i menadžment

Panasonic TV

Technics se slavno ponovo pojavio iz hibernacije na sajmu IFA 2014 kako bi zadovoljio potrebe digitalnih audio entuzijasta.

Ovaj brend danas proslavlja pet godina ponovne proizvodnje prelepo dizajniranih audiofilskih proizvoda, kao i gramofona koje poštuju audio entuzijasti i DJ-evi širom sveta.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Ime Technics uvek je dovođeno u vezu sa inovacijom. Godine 1965. prvi proizvod ove kompanije koji je pušten u prodaju bio je Technics 1, kompaktan, zatvoren dvosmerni zvučnik sa basom uporedivim sa basom standardnog podnostojećeg zvučnika.

Ostali značajni proizvodi (samo neki od mnogih) uključuju SE-10000 iz 1972. – prvo na svetu napajano pojačalo koje koristi napajanje strujom visokog kapaciteta stalne voltaže – i SB-7000 sistem zvučnika iz 1975, koji je demonstrirao validnost Technics-ove teorije jedinstvene linearne faze i uticao na mnoge zvučnike širom sveta.

Tokom 1990-tih godina izuzetno popularno SU-C7000 pretpojačalo posebno je razdvajalo naizmenično napajanje energijom i signalno kolo, tako da je kvalitet zvuka bio poboljšan temeljno pročišćenim fizičkim karakteristikama.

Ime Technics takođe ima legendarni status među DJ-evima, zahvaljujući modelu SP-10, prvom na svetu gramofonu sa direktnim pogonom (direct-drive), koji je pušten u prodaju 1970, kao i SL-1200 seriji koja ga je sledila tokom decenija.

Ovi dekovi su znatno eliminisali vibracije i nepravilnosti rotacije tradicionalnog metoda pogona pomoću kaiša.

Leave a Reply