Početna AUTOMOBILI Renault vozila na VODONIK!

Renault vozila na VODONIK!

ATV & NAUTICA 2020

Renault uvodi tehnologiju vodonika kako bi povećao upotrebu svojih električnih lakih komercijalnih vozila.
Tehnologiju vodonika koju Renault ispituje još od 2014. razvijena je u saradnji sa kompanijom Symbio, ćerkom firmom grupe Michelin.

U vozila su ugrađene gorivne ćelije koje povećavaju domet i proizvode električnu i toplotnu energiju snage 10 kW, zbog čega se Renault MASTER Z.E. Hydrogen i Renault KANGOO Z.E. Hydrogen mogu pohvaliti dometom većim od 350 km. Druga prednost je ta što punjenje vodonikom traje tek 5 do 10 minuta. Tehnologija vodonika odgovara na zahteve dostavnih službi koje električna vozila još uvek ne mogu ispuniti, posebno u pogledu dužih putovanja.

ATV & NAUTICA 2020

Renault MASTER Z.E. Hydrogen očekuje se u prvoj polovini 2020. Uz trostruko povećanje dometa sa 120 na 350 km, biće dostupan u verziji furgona i kabine sa šasijom.

Krajem 2019. Renault KANGOO Z.E. Hydrogen će ponuditi najbolju vrednost stvarnog dometa na tržištu električnih kombija od 370 km . Utovarni kapacitet ovog vozila iznosi 3,9 m3 uz prihvatljivo povećanje mase za 110 kg, a u Francuskoj će biti dostupan po ceni od 48.300 eura bez PDV-a (sa uključenom cenom baterije, ali ne i ekološkim podsticajima).

„Grupa Renault upotpunila je svoju ponudu električnih lakih komercijalnih vozila Renaultom MASTER Z.E. Hydrogen i Renault KANGOO Z.E. Hydrogen. Ova vozila nude dostavnim službama sav potreban domet tokom dužih putovanja kao i rekordno vreme punjenja. Ali, prednostima tu nije kraj. Renault MASTER Z.E. Hydrogen i Renault KANGOO Z.E. Hydrogen pokreće obnovljivi izvor energije koji je pogodan za okolinu i nudi svu udobnost električne vožnje.”
Denis Le Vot, viši potpredsednik Alijanse, poslovna jedinica lakih komercijalnih vozila Renault-Nissan

Glavna prednost: ova vozila odgovaraju na sve ekološke izazove gradske mobilnosti. Uz to nude veći domet, brzo punjenje (od 5 do 10 minuta) i jednostavno održavanje. Sve to čini ih prikladnim rešenjem za rastuće potrebe i zahteve dostavnih službi u širim gradskim područjima i predgrađima: prevoz i logistika, gradska dostava i davaoci različitih tehničkih usluga, opštinskih i lokalna uprava, hitne i posebne poštanske usluge.

Neprestano prateći kretanja na tržištu, grupa Renault odlučila je da poslovnim korisnicama usluge Renault Pro+ ponudi Renault MASTER Z.E. Hydrogen i Renault KANGOO Z.E. Hydrogen.

Leave a Reply