Početna Trends Revolucionarna mikro LED tehnologija

Revolucionarna mikro LED tehnologija

Osim novih mikro LED dimenzija, oblika i konfiguracije koje pomeraju granice tradicionalnih TV ekrana, kompanija je najavila da će od ovog proleća ponuditi podršku za servise iTunes Movies, TV Shows i Apple Air Play 2 na Samsung pametnim modelima TV uređaja za 2019. godinu

Panasonic TV

Samsung Electronics predstavio je inovativne ekrane sa Micro LED tehnologijom tokom godišnje manifestacije „First Look“ na sajmu CES u Las Vegasu. Nova Micro LED tehnologija obuhvata: novi ekran od 75 inča, „The Wall“ od 219 inča kao i druge revolucionarne dimenzije, oblike i konfiguracije za modularne Micro LED ekrane sledeće generacije. Takođe, kompanija je najavila da će od ovog proleća ponuditi podršku za servise iTunes Movies, TV Shows i Apple Air Play 2 na Samsung pametnim modelima TV uređaja za 2019. godinu.

at the Samsung First Look Event during the Consumer Electronics Show on Sunday, January 6, 2018 in Las Vegas. (Danny Moloshok/AP Images for Samsung)

Sa najnaprednijom tehnologijom i modularnim mogućnostima, Samsung Micro LED ekrani pružaju odličan kvalitet slike, raznovrsnost primene i dizajn. Ovi transformativni TV ekrani su izrađeni od pojedinačnih Micro LED, a sadrže milione neorganskih crvenih, zelenih i plavih mikroskopskih LED čipova koji emituju sopstvenu svetlost kako bi na ekranu proizveli intenzivne boje. Na ovaj način kvalitet slike je neuporediv u odnosu na bilo koju tehnologiju prikaza trenutno dostupnu na tržištu.

TOP 5 App za bolje pamcenje
at the Samsung First Look Event during the Consumer Electronics Show on Sunday, January 6, 2018 in Las Vegas. (Danny Moloshok/AP Images for Samsung)

Zahvaljujući modularnoj prirodi Micro LED elemenata, ova tehnologija nudi fleksibilnost kada je reč o dimenzijama ekrana. To mogućava korisnicima da je prilagode tako da može da se uklopi u bilo koji prostor. Dodavanjem Micro LED modula, korisnici mogu da prošire svoj ekran do dimenzija koje žele. Modularna funkcionalnost Micro LED tehnologije omogućava korisnicima da u budućnosti kreiraju ultimativne ekrane, čak i sa neregularnim dimenzijama ekrana 9×3, 1×7 ili 5×1, koji odgovaraju njihovim potrebama.

Konačno, kako Micro LED ekrani nemaju okvire, nema granica između modula – čak i kad dodate još. Rezultat je efekat beskonačne ravni sa neometanom površinom koja omogućava ekranu da se elegantno uklopi u bilo koje životno okruženje. Mogućnosti privlačnog dizajna poboljšane su novom funkcijom Ambient Mode.

Takođe, od ovog proleća na Samsung pametnim modelima TV uređaja za 2019. godinu biće dostuna podrška za servise iTunes Movies, TV Shows i Apple Air Play 2. Podrška za Samsung Smart TV 2018 će biti dostupna putem ažuriranja firmware-a. Nove aplikacije iTune Movies i TV Shows biće prvi put u industriji dostupne na Samsung pametnim televizorima u više od 100 zemalja. Podrška za AirPlay 2 će biti dostupna u 190 zemalja širom sveta.

Leave a Reply