Početna AUTOMOBILI Rođendanski model: Fiat 500 Dolcevita

Rođendanski model: Fiat 500 Dolcevita

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Uzbuđenje šezdesetih vraća vas u snove

Samsung 50 godina

Novo posebno izdanje 500 Dolcevita je poziv da ponovo proživite raspoloženje šezdesetih, kada je Rim bio glavni grad međunarodnog džetseta, dom šik noćnih klubova i luksuznih hotela koji su privlačili glumce i pisce, dok su se političari i važne ličnosti sastajali za stolovima trendi kafića.
Njihove priče su ispričali fotoreporteri Via Veneto, paparaci, koji su postali svedoci ludih noći u Rimu, spremni da slikaju i prodaju priče i skandale tabloidima. A jedna od najpoznatijih slika iz tog perioda je slavna scena Marčela Mastroijanija i Anite Ekberg u fontani Trevi, iz filma „La dolce vita“ (1960.) Federika Felinija.

To su bile nezaboravne godine ere „Dolce Vita“ tokom koje se Italija ponovo pokrenula sa novim momentumom i entuzijazmom, često u modelu 500, automobilu napravljenom da omoguću pristupačan odgovor na rastuću potrebu za kretanjem i slobodom. Isti duh bio je zastupljen i u najpoznatijim odmaralištima širom Evrope, kap što su Côte d’Azur, Forte dei Marmi, Portofino i Capri.

Nije bilo neuobičajeno da se zvezde tog vremena vide u modelu Jolly 500 iz 1958, poznatom i kao „Spiaggina“, koji je predstavljao prvu specijalnu verziju klasičnog modela 500, koja je osvežena prošlog leta sa specijalnim modelom 500 Spiaggina ’58 special edition.
Radost i sofisticiranost šezdesetih su se vratili sa modelom 500 Dolcevita, koji ponovo istražuje svet mode i plovidbe, u obliku modela 500 Riva (2016.), nazvanim „najmanjom jahtom na svetu“, i 500 Anniversario (2017), omažu 60. godišnjici modela.

Oni su bezvremena remek-dela, a FIAT 500 je jedno od njih.

Još veća kolekcija za nove rekorde

Novi model 500 Dolcevita proširiće kolekciju od više od 30 specijalnih vozila proizvedenih tokom poslednjih 12 godina.
U pitanju su jedinstvena vozila koja su nastala iz saradnje Fiat Style Centre-a sa legendardnim brendovima iz sveta mode, luksuznih jahti, tehnologije i kulturnog nasleđa, a to su samo od nekih neobičnih oblasti u koje je zašao ovaj gradski automobil.

Ponosan na svoj poziv trendsetera, FIAT 500 je nedavno napravio još jedan veliki korak ka uvođenju važnih novina – dve nove vrhunske verzije Star i Rockstar.
FIAT 500 je takođe stvorio čitavu porodicu automobila s njegovim imenom, u kojoj su 500, 500X i 500L, koji su dostigli rezultat od 3 miliona prodatih jedinica u Evropi.

Leave a Reply