Početna Vesti Sa USB 4 standardom, Thunderbolt i USB će se spojiti

Sa USB 4 standardom, Thunderbolt i USB će se spojiti

Vašoj noćnoj mori sa kablovima bi uskoro mogao da dođe kraj. Organizacija USB Implementers Forum (USB-IF) je predstavila specifikacije za USB 4.0 i može se primetiti da USB 4.0 mnogo podseća na Thunderbolt 3. I iako konačne specifikacije neće biti predstavljene do druge polovine ove godine, USB 4 bi trebao da podržava brzine od 40 Gb/s. USB-IF koristi Thunderbolt 3 kao osnovu za USB 4.

Intel je prvi Thunderbolt interfejs razvio zajedno sa kompanijom Apple 2011. godine. To je trebao da bude brži i svestraniji interfejs koji podržava mnoštvo protokola. Na primer, možete da koristite Thunderbolt kablove i uređaje da povežete ekrane sa hard diskovima.

USB 4.0 će podržavati brzine punjenja snage 100 vati, brzine prenosa podataka od 40 Gb/s i dovoljan protok za video sadržaj za dva ekrana sa 4K rezolucijom ili jedan ekran sa 5K rezolucijom. USB 4 bi takođe trebalo da bude kompatibilan sa uređajima koji podržavaju USB 3.x, 2.x i 1.x standarde. USB 4 zvuči kao odličan način za novi početak. Jedan ulaz i jedan kabel za apsolutno sve. Ali nadajmo se da će proizvođači isporučiti zvanične specifikacije i neće pokušati da „hvataju krivine“.

Leave a Reply