Početna Događaji Samsung MWC 2018: Stub povezanog života – Samsung Galaxy S9/S9+

Samsung MWC 2018: Stub povezanog života – Samsung Galaxy S9/S9+

Najveće iščekivanje na MWC sajmu je bilo na Samsung Unpacked događaju, gde su predstavljeni poslednji high-end telefoni S serije. Uneli su inovaciju i promene u načinu korišćenja telefona.

Najzančajnija mogućnost telefona više nije razgovor na daljinu, već pravljenje fotografija. Prošle godine je napravljeno 2,3 milijardi fotografija i poslato 5 miliona emojia. Fotografije nisu bile najbolje u slabo osvetljenom ambijentu, ali to nije sprečilo korisnike da fotografišu. Samsung je rešio da pomogne u tome; da promeni način na koji pravimo fotografije, i način naše komunikacije.

Dual aperture kamera je sada u jednom senzoru: F1.5 i F2.4 je u S9 pozadi, a u S9+ pozadi na širokoj kameri. Slomo je podržan u HD rezoluciji, do 960 fps, u trajanju od šest sekundi, a video može biti pretvoren u gif i poslati porukom.

Emoji je doživeo revoluciju. S9(+) može napraviti emoji prema vašem licu. Samsung ne garantuje da će svaki izraz napraviti savršen emoji, ali možete vežbati kako bi stigli do savršenog emojia. U aplikaciji možete personalizovati vaš lični emoji, i dodati glasovne poruke. Svi emojii se mogu deliti sa svim telefonima, bez obzira na brend i model.
Još jedno bitno poboljšanje je u domenu zvuka. S9 ima stereo zvučnike s Dolby Atmos, a zvuk s njihovih zvučnika je bitno bolji nego ranije.

Oba telefona su napravljena tako da podržavaju IP68 standard. Na tržiše stiže u četiri boje, a kod nas u ponoćno crnoj, koralno plavoj i purpurno ljubičastoj boji.
Samsung je ponudio povoljniju cenu za sve korisnike koji donesu stari telefon, po principu „staro za novo“.

Leave a Reply