Početna Privatni korisnici Samsung QLED TV prvi televizor na svetu koji omogućava automatsko HDR podešavanje

Samsung QLED TV prvi televizor na svetu koji omogućava automatsko HDR podešavanje

QLED televizori podržavaju CalMAN zahvaljujući AutoCal softveru, koji skraćuje vreme potrebno za automatsko podešavanje sa nekoliko sati na nekoliko minuta, u samo par jednostavnih klikova

blank
Panasonic TV

Kompanija Samsung najavila je dostupnost novog Portrait Displays softvera za automatsko podešavanje – CalMAN with AutoCal na najnovijim QLED televizorima. Ovaj softver koriste profesionalni kalibratori u video industriji i većina krajnjih korisnika u industriji emitovanja, produkcije i post produkcije.

Kalibracija je postupak postepenog prilagođavanja boje ekrana na televizoru. Ovaj postupak je posebno važan dizajnerima, fotografima i video profesionalcima, kojima je cilj da u potpunosti izjednače prikaz boja na ulaznim uređajima, poput monitora, i izlaznim uređajima kao što su štampači. Kalibracija pruža korisnicima mogućnost optimizacije slike kako bi postigli željeno iskustvo gledanja prikladno okruženju u kome se nalaze.

ATV & NAUTICA 2020

Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Portrait Displays, vodećim svetskim proizvođačem softvera za kalibraciju video ekrana, Samsung QLED televizori su prvi TV uređaji na svetu koji imaju ugrađenu podršku za automatsko podešavanje slike HDR kvaliteta. Automatsko podešavanje slike je prethodno bilo dostupno samo za standardni dinamički raspon (SDR) kvalitet slike.

blank

Uz pomoć CalMAN with AutoCal softvera, korisnici Samsung QLED televizora mogu takođe meriti volumen boje svojih TV uređaja. Volumen boje je najnoviji standard kvaliteta slike koji pokazuje sa kolikom preciznošću ekran prikazuje boju, nezavisno od nivoa osvetljenja. QLED televizori kompanije Samsung su prva i jedina linija televizora koja može prikazati 100 postotni volumen boje.

Za dodatne informacije o CalMAN with AutoCal, možete posetiti http://calman.spectracal.com/autocal.html

Leave a Reply