Početna Trends Samsung televizore treba redovno proveravati zbog virusa

Samsung televizore treba redovno proveravati zbog virusa

Samsung savetuje vlasnike svojih najnovijih modela televizora da redovno vrše skeniranje virusa.

Panasonic TV

Samsung podrška je na svom Tviter nalogu objavila video koji pokazuje sekvencu koja uključuje pritiskanje preko petnaest dugmića na daljinskom upravljaču koju je potrebno uneti kako bi se pristupilo pod-meniju u kom možete da aktivirate skeniranje virusa.

Na video snimku se predlaže korisnicima da izvrše ovaj proces „svakih par nedelja“ kako bi „sprečili napade putem malicioznih softvera“. Ovaj predlog je iznenadio eksperte za sajber bezbednost, koji su rekli da šira populacija vrlo verovatno neće hteti da se bakće time.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Noviji Samsung pametni televizori koriste vlasnički operativni sistem ove kompanije po imenu Tizen i često dolaze sa unapred instaliranim McAfee antivirus softverom za televizore. Jedan ekspert za bezbednost je opisao pomenuti tvit kao „besmislen savet“ koji predstavlja „gubljenje vremena“. Postoji mizeran broj poznatog malvera koji napadaju televizore.

Bolje rešenje bi bilo da Samsung automatski ažurira svoj operativni sistem za svoje korisnike.
Pomenuti tvit je naterao neke korisnike da pomisle da je ovo obaveštenje dobar razlog da generalno izbegavaju povezivanje svog televizora na interenet.

Samsung je prethodno izazvao sumnju vezano za bezbednost svojih pametnih televizora, još 2015. godine, kada je kompanija upozorila kupce da ne razgovaraju o svojim ličnim podacima ispred televizora jer bi oni mogli to da prenesu trećim licima.

Leave a Reply