Početna AUTOMOBILI Snaga i stil na festivalu brzine

Snaga i stil na festivalu brzine

Festival brzine Goodwood je najveći događaj na svetu koji slavi moto-sport i auto-moto kulturu, i on ne bi bio potpun kada tu ne bi bili brendovi Alfa Romeo i Jeep® sa vrhuncem svoje ponude, ne samo po pitanju čistih performansi već i po pitanju inovacija i terenskih sposobnosti.

Celokupan pregled, u jedinstvenom, ekskluzivnom okruženju imanja Goodwood House i tokom trke uzbrdo, gde će Jeep Grand Cherokee Trackhawk, najmoćniji Jeep terenas svih vremena, i Giulia Quadrifoglio u posebnom Alfa Romeo Racing izdanju, najmoćniji Alfa Romeo ikada napravljen koji može da se vozi po javnim putevima, imati priliku da pokažu svu svoju snagu.

Quadrifoglio: legendarni znak koji označava performanse

Program, koji uključuje dva premijum brenda kojima je zajedničko to što konstantno teže ka izvrsnosti, je veoma bogat, sa velikim brojem najreprezentativnijih modela. Po pitanju brzine, najbolje što auto-moto sport ima da ponudi predstavljeno je u izloženom F1 bolidu, jednosedu koji koristi Alfa Romeo Racing F1 tim. Antonio Đovinaci, italijanski vozač koji je nedavno dobio Lorenzo Bandini trofej, će takođe biti tu i pokazaće svoje vozačko umeće za volanom bolida C32.

Giulia Quadrifoglio i Stelvio Quadrifoglio u posebnim Alfa Romeo Racing izdanjima naglašavaju učešće Alfa Romeo brenda u auto-moto takmičenjima na najvišem nivou.
U ovoj ograničenoj seriji, Giulia i Stelvio su dobili dodatnu injekciju snage čak i u poređenju sa 510 KS koje imaju već izvanredne Quadrifoglio verzije sa 2,9-litarskim V6 Bi-Turbo motorom, a imaju i poseban izgled spoljašnjosti po ugledu na F1 bolide koje voze Đovinaci i Kimi Raikonen (Kimi Räikkönen), u kombinaciji sa ekskluzivnim tehničkim i stilskim karakteristikama poput velikodušne upotrebe ugljeničnih vlakana i ekskluzivnog Akrapovič titanijumskog auspuha. Zadivljujuća je i Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, koju će posetioci moći da vide u crvenoj, Competizione boji.

Tonale: kako Alfa Romeo vidi kompaktne plug-in hibridne terence

Alfa Romeo je sinonim za performanse, a one su sada izražene i futurističkom stilu, kroz Alfa Romeo Tonale, odgovarajući na najnovije tehnološke izazove.
Ovaj novi koncept automobil je nedavno poneo prestižnu međunarodnu nagradu za automobilski dizajn – Car Design Award 2019: njegov prepoznatljivi italijanski dizajn predstavlja savršeni spoj neprocenjivog nasleđa ovog brenda i predskazivanja novih trendova.
Kao i kod svakog Alfa Romeo modela, pri dizajniranju svakog detalja mislilo se na vozača i na uživanje u vožnji: kod koncepta Tonale, potpuno novi, neprikosnoveni upravljački sistem takođe je postao električan.

Leave a Reply