Početna AUTOMOBILI Snaga i stil na festivalu brzine

Snaga i stil na festivalu brzine

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Snaga koja obara rekorde: Jeep Grand Cherokee Trackhawk

10 saveta Instagram IN PAGE

Kada je Jeep u pitanju, performanse se naravno odnose na sposobnost da sa lakoćom savladaju najzahtevnije staze van druma, što je karakteristika koju dele svi terenci u najviše nagrađivanoj porodici terenaca svih vremena. Štaviše, jedna od zvezda na trci uzbrdo u okviru Goodwood festivala brzine biće Grand Cherokee Trackhawk, najbrži i najmoćniji terenac ikada.

Sa V8 turbo motorom zapremine 6,2 litre, koji isporučuje 710 KS i 868 Nm obrtnog momenta, Trackhawk donosi performanse koje nijedan automobil u ovoj klasi ne može da dosegne: ubrzava od 0-100 km/h za 3,7 sekundi, i razvija maksimalnu brzinu od 289 km/h, a zaustavni put od 100-0 km/h iznosi svega 37 metara zahvaljujući novom Brembo kočionom sistemu. Nije slučajnost to što je ovaj model nedavno postavio novi svetski rekord na ledu, vozeći brzinom od 280 km/h po površini Bajkalskog jezera u Rusiji.

„Zelena“ tehnologija u službi terenske avanture i svakodnevne vožnje: Jeep Renegade Plug-in hibrid

Nešto na šta se inženjeri brenda Jeep konstantno fokusiraju jeste kako da poboljšaju već legendarne terenske sposobnosti uparene sa svakodnevnim uživanjem u vožnji. Jedno rešenje proističe iz prilike da se istražuju nove tehnologije kako bi se čista, tiha snaga elektromotora stavila u službu terenske vožnje. Novi Plug-in hibridni Jeep Renegade koji je izložen na štandu koristi visoki obrtni moment elektromotora i novu tehnologiju električnog pogona na sva četiri točka (eAWD).

Terenske test vožnje za najnagrađivaniju porodicu terenaca svih vremena

Jeep je takođe obezbedio i poligon sa preprekama i mostom dugim 6 metara za terenske test vožnje u modelima iz unapređene Trailhawk porodice, posebno dizajniranim za 4×4 vožnju: Renegade, Compass, Grand Cherokee i, naravno, Wrangler.

Puni harizme na drumu i van njega

Ekskluzivni karakter svakog Jeep terenca je savršen za personalizaciju koja ide uz tehničke karakteristike i naglašava njihove performanse: posetioci štanda će moći da se dive modelima Compass Night Eagle i Wrangler 1941 koje je dizajnirao Mopar.
Compass Night Eagle je tamne boje, tipične za ovu posebnu seriju, a spoljašnjost je naglašena elementima u crnoj Gloss Black boji – maska hladnjaka, okviri maglenki, halogeni prstenovi oko farova i dijamantski sečene alu-felne od 19 inča.

Prepoznatljive ukrasne lajsne oko prozora i posebne značke su takođe crne.
Pored ovog modela stoji novi Jeep Wrangler 1941 čiju spoljašnjost je dizajnirao Mopar®, sa pogonom na sva četiri točka, i konfiguracijom koja je 100% dozvoljena na javnim putevima i žutom Hella Yella bojom. Wrangler 1941 je opremljen Jeep Performance delovima: oprema za podizanje karoserije od 2 inča, usisnik za vazduh – „snorkel“ (opcionalno), zaštitne šine, crni štitnici pragova, crn otvor rezervoara i patosnice za sve vremenske uslove.

Mopar konfiguraciju zaokružuje nalepnica „1941“ na haubi kojom se obeležava godina nastanka modela Willy.

Leave a Reply